Duindoorn Zaad | CO2-to (50 ml)

De onverzadigde vetzuren in het Duindoorn Zaad CO2-total extract verhogen het vochtgehalte van de huid. Daarnaast heeft duindoornolie antioxiderende huid herstellende effecten.

0 Beoordelingen
24,50 *
Prijs per 50 ml.
Standaard levertijd
Variatie: Duindoorn Zaad | CO2-to (50 ml)
Duindoornzaad - CO2-to Extract 50ml
Duindoorn CO2-to Extract 50ml
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
  • Duindoorn Zaad CO2 Total Extract
  • Kenmerken
  • Toepassingen & Eigenschappen
  • Contra-indicaties & Overige details
  • Disclaimer

Duindoorn Zaad CO2 Total Extract

Latijnse naamHippophae rhamnoidesGrondstof: Zaden, gedroogd
Extractie methode: CO2 extractie
Certificering: EcoCert Cosmos - Halal - Kosher
Herkomst: Duistland
Samenstelling: 99,9 % Duindoorn Zaad CO2-total extract (bio), 0,1 % antioxidant extract van Rozemarijn (bio)
INCI Naam: HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEABUCKTHORN) SEED EXTRACT - ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT
Eetbaar: JA
Geur: Typische geur van duindoorn
Kleur: Oranje tot Gele heldere olie
Inhoud: 50 ml.
Merk: j’Olie et Co Aromatherapy
De duindoorn (Hippophae rhamnoides) is een tweehuizige struik: er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. De plant wortelt zowel horizontaal als verticaal.
De plant komt in Nederland van nature vooral voor in open, kalkrijke duinen (Hippophae rhamnoides subsp. rhamnoides). De duindoorn is een xerofyt; ook is de soort goed bestand tegen zout en het stuiven van het zand. In Centraal-Azië groeit de plant in woestijnachtige omgevingen (Hippophae rhamnoides subsp. carpatica), in de Alpen in open land en aan rivieroevers (Hippophae rhamnoides subsp. fluviatilis).

De bessen zijn zuur en rijk aan vitamine Cvitamine Ecarotenoïdenflavonoïden, plantensterolen, lignanen en mineralen. De bes is rijk aan olie zowel in de zaden (zaadolie) als in de zachte delen van de vrucht (pulpolie). Het vruchtvlees bevat tussen de drie en vijf procent olie. De zaden bevatten ongeveer 10% olie, terwijl het oliegehalte in de zachte delen over een veel breder bereik varieert (0,5 tot 10%), grotendeels afhankelijk van de oorsprong en variëteiten.

Duindoornolie kan worden gewonnen uit de zaden of uit pulp van de vrucht van de duindoorn. Olie van duindoorn zaden en pulp verschillen aanzienlijk in vetzuursamenstelling. Terwijl linolzuur en alfa-linoleenzuur de belangrijkste vetzuren in de zaadolie zijn, bevat olie uit de pulp van duindoorn in totaal ongeveer 65% van het enkelvoudig onverzadigde vetzuur palmitoleïnezuur (een omega-7-vetzuur) en het verzadigde vetzuur palmitinezuur gecombineerd.

Weinig andere plantaardige oliën bevatten een soortgelijke hoeveelheid van deze vetzuren. Zowel de zaden en de pulp oliën zijn rijk aan tocoferolen, tocotrienolen en plantensterolen. Bovendien bevat de pulpolie vooral hoge niveaus van caroteen en carotenoïden.
Duindoornolie wordt ingezet voor symptoomverlichting bij mensen met droge slijmvliezen. De vette olie hersteld huid en slijmvliezen. In Centraal-Europa wordt de zaadolie gebruikt in cosmetische producten. Wordt het meest in verdunning gebruikt (1-50%) en toegevoegd aan een neutrale basisolie, zoals amandelolie, teunisbloem- of borage-extracten of aan een neutrale basiscrème.

(*) Raadpleeg bij inwendig gebruik vooraleerst, en altijd een deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut!
Contra-indicaties: Geen contra-indicaties bekend

Allergenen: Geen allergenen informatie bekend.

Note: Kan afgeven

Ingrediënten:
Vette olie met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder 14-21% oliezuur (C18:1), 34 - 41 % linolzuur (C18:2) en 24 - 35 % alfa-linoleenzuur (C18:3), 1 - 6 onverzeepbare ingrediënten zoals carotenoïden, alkanolen, tocoferolen, sterolen.


Spaarpunten: Bij elke bestelling kun je spaarpunten verzamelen. Kijk hier voor de voorwaarden.
j’Olie et Co Aromatherapy kan, in overstemming met de wetgeving, geen (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als je specifieke productvragen hebt kun je ons een e-mail sturen via info@jolieetco.com

De Europese Unie verplicht het vermelden van deze waarschuwingen aan alle leveranciers van etherische oliën. Kijk hier voor meer informatie.

Deze eigenschappen en toepassingen van gebruik zijn afkomstig uit boeken en/of websites over CO2 extracten en aromatherapie. Deze informatie wordt bevestigd door een groot aantal waarnemingen in wetenschappelijke kringen. Deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden, het is geen medische informatie. Gebruik en toepassingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van j’Olie et Co Aromatherapy.

Voor het gebruik van CO2 extracten voor therapeutische doeleinden, dient u een arts te raadplegen of een daartoe opgeleide aromatherapeut te consulteren.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Duindoorn Zaad | CO2-to (50 ml)
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag
info@jolieetco.com Whatsapp