Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Etherische Oliën Essentia Nobilis

Etherische-Oliën-Essentia-Nobilis

Essentia Nobilis Etherische olie

Essentia Nobilis heeft een eenvoudige missie en doelstelling: essentiële oliën, absolute oliën, plantaardige oliën (koude druk), synergieën, siropen, sprays en crèmes leveren - puur, biologisch of ecologisch (in het wild gekweekt en vervaardigd), compleet, onvervalst en met de beste prijs voor pure oliën, wetenschappelijke, holistische en therapeutische aromatherapie-oliën.

We verdunnen onze oliën op geen enkele manier. Al onze oliën zijn gaschromatografisch getest, zijn BBDEO-oliën en alle biologische oliën hebben het ECOCERT-zegel.

We hopen dat u van onze producten zult genieten en dat u zult kunnen genieten van de pure en gezonde wereld van aromatherapie, die u welzijn, gezondheid, licht en rust geeft.



  1 / 8  



Bezig met laden...
 Arborvitae Occidentalis / Thuja occidentalis

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
 Arborvitae Occidentalis / Thuja occidentalis

Arborvitae Occidentalis / Thuja occidentalis

(0)
€ 18,00


ARBORVITAE OCCIDENTALIS
Latijnse naam: Thuja occidentalis

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:
 
 
 
 Canada 

 
 Wild   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
 Houtachtig, aards,
scherp, kruidig,
kamferachtig 
Stoom
destillatie
Naalden Droog / donker,
bewaren
 Dierproef 
vrij












Karakteristiek: Thuja is een altijdgroene conifeer tot 20 meter hoog met schubbladeren die bij wrijving een appelgeur afgeven. De boom is inheems in Noord-Amerika en Canada. Voor 1 liter etherische olie is tussen de 175 en 250 kilo plantenmateriaal nodig. De olie is licht geelgroen van kleur. Ook in de parfumindustrie wordt Thuja veel gebruikt als topnoot bij mannengeuren.

Toepassingen: De olie heeft een samentrekkende werking op de huid, en is goed toepasbaar bij acné en een vette huid. Ook bij psoriasis en wratten werkt Thuja heel goed. Deze olie is goed te mengen met lavendel, den en citrusoliën.

Bij gebruik in een diffuser geeft Thuja een sterke, frisse en kamferachtige geur af. Thuja is goed inzetbaar bij hoest of bronchitis.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: α-Thujeen, Fenchon, α-Pineen, Camphor, β-Thujeen, Bornylacetaat, β-Pineen, Kamfeen

Allergenen: Linalool, limoneen (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)


INCI: THUJA OCCIDENTALIS LEAF OIL

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Alleen verdampen tijdens zwangerschap, Niet gebruiken bij baby’s en kinderen, Niet inwendig gebruiken. Niet in bad gebruiken.

NOTITIE: Wij raden je aan Thuja alleen in overleg met een ervaren aromatherapeut te gebruiken.

 Mirre / Commyphora myrrh

Snel bekijken

(0)
Niet op voorraad
 Mirre / Commyphora myrrh

Mirre / Commyphora myrrh

(0)
€ 21,01


MIRRE
Latijnse name: Commyphora myrrh


Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:
 
 
 
 Somalië 
 
 Gekweekt   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
 Rijk, basamico, 
warm, aards
Stoom
destillatie
Hars Droog / donker,
bewaren
 Dierproef 
vrij










Karakteristiek: Commiphora myrrha-bomen, met geknoopte takken, driebladige aromatische bladeren en delicate witte bloemen, zijn inheems in Noord-India en Noord-Afrika. De stam straalt een natuurlijke oleohars uit wanneer deze wordt doorboord, en de lichtgele vloeistof hardt uit tot roodbruine druppeltjes die bekend staan als Mirre. Commiphora-harsen bevatten een uitzonderlijk breed scala aan moleculen, van de meest vluchtige aromatische monoterpenen tot de zwaardere sesquiterpeenverbindingen - bestanddelen met waardevolle therapeutische en huidverzorgingseigenschappen.

Toepassingen: Mirre etherische olie is geweldig voor het helpen van volwassen huidproblemen zoals roodheid en het verminderen van rimpels wanneer toegevoegd aan een dragerolie of lotion. Naast deze eigenschappen, kan Mirreolie ook nuttig zin bij het beheersen van lichte pijn en ontstekingen en bij het bevorderen van een gezonde ademhaling. Mirre kan als mondspoeling gebruikt worden. Deze etherische olie kan ook helpen het effect van pijnlijke maandelijkse problemen. Mirre etherische olie versterkt het immuunsysteem en heeft een algemeen gunstig effect op het spijsverteringsstelsel. Emotioneel en energetisch wordt Mirreolie vaak gebruikt tijdens meditatie om een ontspannende en opbeurende sfeer te creëren. Het kan helpen bij overdenken en een afgeleide geest stabiliseren.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Furanoeudesma-1,3-dieen, Curzerene, Lindestrene, β-Elemene, Methoxyfuranodieen, Germacrene B, γ-Elemene, Germacrene D, δ-Elemene

Allergenen: Geen (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)


INCI: COMMIPHORE MYRRTHA (MYRRH) OIL 

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Wees voorzichtig met het gebruik van Mirre op een beschadigde of overgevoelige huid.

 

 Ravensara / Ravensara Aromatica

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
 Ravensara / Ravensara Aromatica

Ravensara / Ravensara Aromatica

(0)
€ 16,00

RAVENSARA
Latijnse naam: Ravensara aromatica


Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:
 
 
 
 Madagascar 
 
 Wild   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
 Medicinaal, houtachtig, 
kruidig, licht pittig
Stoom
 destillatie 
Bladeren Droog / donker,
bewaren
 Dierproef 
vrij











Karakteristiek:

Toepassingen:

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Limoneen, Sabineen, Beta-Caryophyllene, Alpha-Pinene, Methyl Eugenol, Linalool, Delta-3-Carene, Beta-Myrcene, Methyl Chavicol, Alpha-Terpinene, Gamma-Terpinene, Beta-Pinene

INCI: RAVENSARA AROMATICA LEAF OIL

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Vermijd tijdens zwangerschap en borstvoeding. Vermijd bij kinderen onder de 12 jaar. Vermijd oraal gebruik. Vermijd ook bij epilepsie en de ziekte van Parkinson. Kan een wisselwerking hebben met antibiotica, aspirine, bloeddruk, plaatjesaggregatieremmers en anticoagulantia.

 

Akkermunt / Mentha arvensis

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Akkermunt / Mentha arvensis

Akkermunt / Mentha arvensis

(0)
€ 9,00


AKKERMUNT
Latin name: Mentha arvensis


Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:
 
 
 
 India 
 
Wild   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
   Stoom
 destillatie 
Bladeren, en
bloeiende
toppen
Droog / donker,
bewaren
 Dierproef 
vrij











Karakteristiek: Akkermunt, ook bekend als Maismunt, Japanse Munt of Veldmunt, wordt met stoom gedestilleerd uit de rijk aromatische, levendige groene bladeren en bloeiende toppen van het Mentha arvensis-kruid dat in het wild groeit in de bossen van India. Deze etherische olie heeft een vol, sterk muntachtig, warm, kruidachtig aroma met een topgeurnoot. Hoewel soms ten onrechte pepermuntolie genoemd vanwege de gelijkenis in aroma, hebben beide muntoliën (Mentha piperita en Mentha arvensis) een heel verschillende chemische samenstelling. Binnen geur- en zeeptoepassingen kan Akkermunt echter een praktisch alternatief zijn voor etherische olie van pepermunt vanwege de lagere kosten.

Toepassingen: Akkermunt is een uitstekende keuze als u ongemakkelijke spiersamentrekkingen wilt verzachten en lichte pijn en ontstekingen wilt helpen beheersen. Met zijn verkoelende effect wordt Akkermunt sterk aanbevolen voor gebruik in huidverzorgingsproducten voor een gezonde en stralende huid. Het kan ook helpen de verbrande huid te hydrateren en de pijn van zonnebrand te verlichten. Ook is het effectief tegen acne. Bij gebruik in haarverzorgingsproducten dringt Akkermunt voorbij het oppervlak van de hoofdhuid, waardoor het de haarzakjes stimuleert goed te doorbloeden en daarmee de groei van sterker en gezonder haar bevordert. Akkermunt olie wordt ook veel gebruikt in zepen, tandpasta's, wasmiddelen, cosmetica, parfums en vooral industriële geuren. Emotioneel en energetisch wordt gedacht dat Akkermunt olie mentale rust en emotionele stabiliteit inspireert. Het muntzoete aroma kan de stemming versterken en kalmeren, terwijl het gedachten uitbalanceert en openheid en positiviteit bevordert.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Menthol, Menthone, Isomenthone, Neomenthol, Limoneen, Menthyl acetaat, β-Caryofylleen, Pulegone, Isomenthol

Allergenen: Linalool, limoneen (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)


INCI: MENTHA ARVENSIS LEAF OIL

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:

Notitie:
 
Etherische olie van Akkermunt bevat veel menthol en heeft de neiging te kristalliseren bij lage temperaturen. Mocht dit gebeuren, plaats dan het flesje etherische olie in een kom met warm water en de kristallen zullen oplossen.

Amyris / Amyris balsamifera

Snel bekijken

(0)
Niet op voorraad
Amyris / Amyris balsamifera

Amyris / Amyris balsamifera

(0)
€ 9,99

AMYRIS
Latijnse naam: Amyris balsamifera


Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje met druppelaar
Inhoud: 10 ml

Productinformatie:

 
 
Haïti Gekweekt    BIO ECO
  BBDEO CTEO   
Geen
 Conserverings  
middelen
 
Zoet - Hout 
Vanille
Stoom
Destillatie
Schors Droog/Donker 
bewaren
  Dierproef  
vrij













Karakteristiek: Vroeger werd deze, iet wat stroperige olie ook wel West-Indisch sandelhout genoemd. De geur is te omschrijven als zacht zoet, aromatisch hout, met op de achtergrond een vleugje vanille. In de parfum industrie wordt de olie als basisnoot gebruikt in houtgeuren. 

Toepassingen: Amyris wordt vooral gebruikt in moeilijke situaties of relaties. De aanwezige sesquiterpenen worden vaak gebruikt in de natuurgeneeskunde vanwege hun huidvriendelijke en ontstekingsremmende eigenschappenDe olie toegevoegd aan zelfgemaakte crèmes en bodylotions is een weldaad voor de ouder wordende huid. De insect werende eigenschappen, doen niet onder voor DEET. 

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Valerianol, Elemol, 7 epi-alpha-Eudesmol, 10 epi-gamma-Eudesmol, beta-Eudesmol, Alpha-Eudesmol, Beta-Sesquiphellandreen, Alpha-Zingibereen, ar-Curcumeen, Drimenol.

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Er is maar weinig wetenschappelijk onderzoek naar de olie van Amyris. Daarom zekerheidshave de olie tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap niet gebruiken, vanaf de derde maand zwangerschap mag de olie, spaarzaam in de diffuser. Je dient de olie te vermijden bij baby's en kinderen onder de 6 jaar.

Allergenen: Geen allergenen volgens EU-verordening (EU Cosmetic Regulation, 2003/15)

INCI: AMYRIS BALSAMIFERA BARK OIL

Geselecteerde referenties naar research:

Insectwerend: Ixodes scapularis, Amblyomma americanunAedes aegypti, Anopheles stephensi, Aedes albopicutus
Antibacterieel: S. aureus, K. pneumoniae, C. albicans
Ontstekingsremmend en verminderd allergische reacties (in vitro): 5-lipoxygenase  


 

Basilicum zoet / Ocimum basilicum ct linalool

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Basilicum zoet / Ocimum basilicum ct linalool

Basilicum zoet / Ocimum basilicum ct linalool

(0)
€ 11,00


BASILICUM, ZOET CT LINALOOL
Latijnse naam: Ocimum basilicum ct linalool

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10m

Productinformatie:
 
 
USA  Gekweekt   BIO ECO
 BBDEO CTEO   
Geen
 Conserverings 
middelen      
 
Kruidig, fris 
zoet, drop- 
achtig
Stoom
Destillatie
Blad Droog/Donker
koel bewaren
 Dierproef
vrij












Karakteristiek: Deze kleurloze tot lichtgele olie heeft een karakteristieke geur. In de parfum industrie wordt de olie als hart- en top-noot gekarakteriseerd. 

Toepassingen: Zoete Basilicumolie kan een stimulerende en verkwikkende werking hebben en kan gebruikt worden bij stress, twijfel en mentale overbelasting. Concentratie bevorderend, motiverend en opmonterend. Het wordt beschouwd als een van de meest effectieve beschermende oliën, het kan duidelijkheid en zelfvertrouwen geven.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Monoterpenolen: 50-70% waaronder linalool (45-65%), fenchol, citronellol, terpineen-4-ol, cadinol. Fenolen: eugenol 1-8%. Ethers 1-30% o.a. methylchavicol. Oxiden 2-12% o.a. 1,8-cineol. Esters tot 5% waaronder linalyl acetaat, bormyl actetaat, methyl cinnamaat. Sesquiterpenen 2-4%, monoterpenen zo’n 2%.

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:
  • Vermijden tijdens de zwangerschap en borstvoeding. 
  • Duffusen is mogelijk na het eerste semester van de zwangerschap. 
  • Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Kan een wisselwerking hebben met:
  • MAO-remmers
  • aspirine, bloeddruk, plaatjesaggregatieremmers en anticoagulantia (verhoog hun effectiviteit). 
  • antibiotica of antischimmelmedicijnen (verhoogt de effectiviteit). 
  • barbituraten (verhoogt hun kalmerende effecten). 
  • anticholinergica (geneesmiddelen die worden gebruikt voor astma, incontinentie, gastro-intestinale krampen, spierspasmen, depressie en slaapstoornissen). 
  • cholinerge medicijnen (geneesmiddelen om urineretentie te verminderen, diagnose van myasthenia gravis en glaucoom).
  • Vermijd orale consumptie vanwege het carcinogene potentieel op meerdere locaties.

Allergenen: Linalool, eugenol, limonene, geraniol (EU Cosmetic Regulation, 2003/15)

INCI: OCIMUM BASILICUM LEAF EXTRACT

Bergamot / Citrus bergamia

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Bergamot / Citrus bergamia

Bergamot / Citrus bergamia

(0)
€ 13,00


BERGAMOT
Latijnse naam: Citrus bergamia, C. x aurantium, C. aurantium var. bergamia

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:
 
 
Italië  Gekweekt  BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
Citrusachtig,
fruitig, fris,
 zoet, levendig 
Koud
geperst
Schil Gekoeld
bewaren
 Dierproef 
vrij












Karakteristiek: Bergamot is een tovenaar van de zon en wordt beschouwd als een hybride tussen limoen en bloedsinaasappel. Visueel kan de vrucht worden vergeleken met een kleine groene sinaasappel. De schoonheid van de geur is te danken aan een zeldzame en harmonieuze samenstelling van verschillende geurcomponenten: een combinatie van fruitig zoet met stimulerende frisse tonen. Er is ook gedestilleerde olie van Bergamot en er is gerectificeerde variant, waarbij de Furo Coumarinen zijn verwijderd. Deze beide varianten verkopen wij niet. 

Toepassingen: De geur van bergamot verrijkt het leven met geluk en enthousiasme. Bergamot is een klassieker in de aromatherapie en staat in de persoonlijke top tien van veel aromatherapeuten. Slechts één keer de olie inademen doet je "in de lucht springen" van vreugde. Deze zonnige olie is zowel verfrissend, rustgevend als opbeurend, vooral tijdens de lange wintermaanden.


Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Limoneen, Lynalyl acetate, Linalool, γ-Terpineen, β-Pineen 

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: 
  • Zeer foto sensibiliserend, stel de huid niet bloot aan Uv-stralen tot twaalf uur na een plaatselijke uitwendige toepassing.
  • Irritatie kan optreden op een gevoelige of pas onthaarde huid.
  • Wees voorzichtig bij het gebruik van citrusoliën in warm water. Het warme water versterkt het effect van de olie op de huid. Dit kan leiden tot roodheid en irritatie.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 13 weken. Pas wel je dosering aan.
  • Tot 2 jaar 10%. Van 2-7 jaar 50% en van 7-12 jaar 75% van de aanbevolen dosering voor volwassenen.

Allergenen: Limoneen, linalool, geranial, neral (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

INCI: CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT OIL

Cajeput / Melaleuca cajuputii

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Cajeput / Melaleuca cajuputii

Cajeput / Melaleuca cajuputii

(0)
€ 9,00


CAJEPUT
Latijnse naam: Melaleuca cajuputii, M. leucadendron var cajuputii

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 m

Productinformatie:

 
 
Australië  Gekweekt   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
Krachtig, fris,
kruidig, hout
achtig, fruitig  
Stoom
distillation
Bladeren, en 
jonge twijgen
Droog, donker,
koel bewaren
 Dierproef 
vrij












Karakteristiek: Cajeput is een boom die in eind 17e eeuw door de Nederlanders in hun Aziatische koloniën werd ontdekt en naar Europa werd gebracht. De boom is inheems in Noord-Australië, Nieuw-Guinea tot Zuidoost-Azië. Het behoort tot de mirtenfamilie en kan tot 35 meter hoog worden. De frisse, fijn kruidige geur van de boom zou een opbeurend effect hebben op mentale uitputting en de creativiteit ondersteunen. In Australië wordt de boom witte tea tree genoemd.

Toepassingen: Kajeput kan een opbeurend effect hebben en kracht geven voor verandering. Het kan ook het concentratievermogen versterken en is bedoeld om mentale overbelasting en uitputting tegen te gaan.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Monoterpenen: Alpha-Pineen 1-4%, Beta-Pineen 0,1-1%, Para-Cymene 5-10%, Limoneen 8-15%, Beta-Myrceen, Gamma-Terpineen 2-7%. Sesquiterpenen: Beta-Caryofylleen 0,1-1% Monoterpenolen: 0,5-1% Alpha-Terpinol, Linalool 0,01-1%. Oxiden: 1,8-cineol 65-73%

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:
  • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar, in het bijzonder rond neus en mond.
  • Zeer voorzichtig gebruiken bij kinderen onder de 5 jaar vanwege het zeer hoge gehalte aan 1,8-cineol.
  • Vermijd bij epilepsie en de ziekte van Parkinson vanwege het zeer hoge 1,8-cineolgehalte.

Allergenen: Limoneen (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

INCI: MELALEUCA CAJAPUTI EXTRACT

Cederhout Atlas / Cedrus atlantica

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Cederhout Atlas / Cedrus atlantica

Cederhout Atlas / Cedrus atlantica

(0)
€ 10,50


CEDERHOUT ATLAS
Latijnse naam: Cedrus atlantica

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:

 
 
Marokko  Wild +   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
 Houtachtig, 
 balsamico, rijk, 
aards
Stoom
 destillatie 
Hout Droog / donker,
bewaren
 Dierproef 
vrij












Karakteristiek: De ceder een majestueus ogende conifeer, die tot wel 40 meter hoog kan worden en behoort tot de dennenfamilie. De ceder heeft zo'n hoog gehalte aan etherische oliën dat hij van nature beschermd is tegen parasieten en bacteriën. Ceder zou wel 300 jaar oud kunnen worden en boze geesten en negatieve energieën weghouden. In de Bijbel werd de ceder geassocieerd met kracht, waardigheid en moed. Als er een gebrek aan motivatie is, wordt de ceder verondersteld om de geest op te wekken.  De etherische olie van ceder wordt gewonnen uit het kernhout van de boom. De ceder symboliseert waardigheid en kracht. De diepe houtachtige geur staat bekend om zijn aardende werking, en wordt vaak als meditatie olie gebruikt.

Toepassingen: Ceder symboliseert waardigheid, moed en kracht. Zowel het hydrolaat als de etherische olie bestrijden overgevoeligheid en helpen je om niet in de verdediging te blijven. Ervaring leert dat het toepassen van ceder etherische olie of hydrolaat lichaam en geest tot rust brengen.  Het gewonnen zelfvertrouwen helpt om de levensdoelen duidelijker te zien en de toekomst met meer sereniteit te benaderen. Draag het bij je en gebruik het wanneer je vertrouwen en/of moed nodig hebt.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: bèta, alfa- en γ-himachaleen, trans-alfa-Atlanton, delta-cadineen


Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Verwijderd houden van hitte en zonlicht. Buiten bereik van kinderen bewaren. Vermijd contact met ogen en slijmvliezen

Allergenen: Geen allergenen (EU Cosmetic Regulation, 2003/15)

INCI: CEDRUS ATLANTICA NEEDLE OIL

Cederhout Himalaya / Cedrus deodara

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Cederhout Himalaya / Cedrus deodara

Cederhout Himalaya / Cedrus deodara

(0)
€ 9,00


CEDERHOUT, HIMALAYA
Latijnse naam: Cedrus deodara

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:

 
 
Nepal  Wild   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 conserverings 
middelen
 
  
 Houtachtig, 
 balsamico, rijk, 
aards
Stoom
 destillatie 
Hout  Droog / donker, 
bewaren
 Dierproef 
vrij












Karakteristiek: Himalaya Cederolie is geelachtig tot bruinachtig geel en is enigszins stroperig. Het heeft een rijke, zoet-houtachtige geur. De boom is lang, groenblijvend tot 50 meter hoog. Het groeit uitgebreid op de hellingen van de Himalaya in het noorden van India, Pakistan en Afghanistan, en is vaak de belangrijkste naaldboom op een hoogte van 1650-2400 meter. 

De ceder heeft zo'n hoog gehalte aan etherische oliën dat hij van nature beschermd is tegen parasieten en bacteriën. Ceder zou wel 300 jaar oud kunnen worden en boze geesten en negatieve energieën weghouden. In de Bijbel werd de ceder geassocieerd met kracht, waardigheid en moed. Als er een gebrek aan motivatie is, wordt de ceder verondersteld om de geest op te wekken.  De etherische olie van ceder wordt gewonnen uit het kernhout van de boom. De ceder symboliseert waardigheid en kracht. De diepe houtachtige geur staat bekend om zijn aardende werking, en wordt vaak als meditatie olie gebruikt.


Toepassingen: Ceder symboliseert waardigheid, moed en kracht. Zowel het hydrolaat als de etherische olie bestrijden overgevoeligheid en helpen je om niet in de verdediging te blijven. Ervaring leert dat het toepassen van ceder etherische olie of hydrolaat lichaam en geest tot rust brengen.  Het gewonnen zelfvertrouwen helpt om de levensdoelen duidelijker te zien en de toekomst met meer sereniteit te benaderen. Draag het bij je en gebruik het wanneer je vertrouwen en/of moed nodig hebt.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: bèta, alfa- en γ-himachaleen, trans-alfa-Atlanton, delta-cadineen


Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Verwijderd houden van hitte en zonlicht. Buiten bereik van kinderen bewaren. Vermijd contact met ogen en slijmvliezen. 

Allergenen: Geen (EU Cosmetic Regulation, 2003/15)

INCI: CEDRUS DEODARA (CEDARWOOD) WOOD OIL

Cederhout Japans  / Cryptomeria japonica

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Cederhout Japans  / Cryptomeria japonica

Cederhout Japans / Cryptomeria japonica

(0)
€ 23,00


JAPANSE CEDERHOUT
Latijnse naam: Cryptomeria japonica D. Don

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.

Productinformatie:

 
 
 
 
Azoren  

 
 Wild   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 Conserverings 
middelen
 
  
Fris, hout- 
 achtig, balsamico 
Stoom
 destillatie 
Bladeren  Droog / donker, 
bewaren
 Dierproef 
vrij











Karakteristiek: Cryptomeria groeit in relatief warme en vochtige klimaten met veel neerslag en is zeer schaduwtolerant. Afkomstig uit Japan en begin jaren 60 overgebracht naar de Portugese Eilandengroep Azoren, waar ze groeit het op zeer steile terreinen, meestal tussen de 300 en 800 meter hoogte. Deze soort bereikt hoogtes van 35 tot 45 meter. Etherische olie kan gemaakt worden van de bladeren, takken en schors en hout. Onze etherische olie is gedestilleerd van de naalden, en takken. De etherische olie heeft een lichtgele keur met een milde, houtachtige geur.

Toepassingen: De olie heeft een kalmerende werking op de huid, en is goed toepasbaar bij acné en puistjes. Ook voor ontspanning is deze olie goed inzetbaar, het werkt positief bij stress en ondersteund de ademhalingsfunctie. Bovendien heeft het antibacteriële werking en ontstekingsremmende werking. Cryptomeria laat zich goed mengen met o.a. Bergamot, Cipres, Grapefruit, Lavendel, Citroen, Limoen, Mirre, Roos, Sandelhout en Zwarte Spar.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: α-Pineen, Sabineen, α-Cadineen, Limoneen, β-Myrceen

Allergenen: Limoneen (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)


INCI: CRYPTOMERIA JAPONICA LEAF OIL

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Voorzichtig gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Niet gebruiken bij baby’s en kinderen < 6 jaar. Niet inwendig gebruiken.

 

Cederhout Texas / Juniperus Mexicana

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Cederhout Texas / Juniperus Mexicana

Cederhout Texas / Juniperus Mexicana

(0)
€ 12,00


CEDERHOUT, HIMALAYA
Latijnse naam: Juniperus mexicana

Wordt geleverd in een blauw geëtiketteerd glazen flesje.
Inhoud: 10 ml.


Productinformatie:

 
 
USA  Wild   BIO ECO
  BBDEO CTEO  
Geen
 conserverings 
middelen
 
  
 Houtachtig, 
 balsamico, rijk, 
diep
Stoom
 destillatie 
Hout  Droog / donker, 
bewaren
 Dierproef 
vrij












Karakteristiek: Texas Cederhout etherische olie wordt met stoom gedestilleerd uit het aromatische hout van in het wild groeiende Juniperus mexicana-bomen, afkomstig uit het uiterste zuidwesten van Texas en New Mexico en het grootste deel van Arizona. Met zijn diepe, rijke en vasthoudende houtachtige, balsamico-aroma, wordt Texas Cederhout olie veel gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn veelzijdigheid en omdat het gemakkelijk verkrijgbaar is.

Texas Cederhout, ook bekend als Berg Ceder, Mexicaanse Ceder of Mexicaanse Juniper, is geen echt cederhout in de zin dat het afkomstig is van bomen van de Juniper-familie. Juniperus mexicana (ook bekend als Juniperus ashei) en heeft een andere chemie dan Himalaya- of Atlantisch cederhout. Het heeft echter vergelijkbare therapeutische eigenschappen en heeft dat heerlijke aroma van een cederhouten kist.

Toepassingen: Texas Cederhout olie heeft natuurlijke kalmerende eigenschappen die slapeloosheid kunnen bestrijden en een goede nachtrust bevorderen. Deze etherische olie heeft antiseptische eigenschappen die kunnen helpen bij de behandeling van kleine wonden en huidbeschadiging waardoor voorkomen wordt dat infecties en gifstoffen het lichaam binnendringen. Texas Cederhout olie kan ook helpen de huid te beschermen en te genezen tegen lelijke acne, eczeem en dermatitis door de verstopping van de poriën te remmen en te beschermen tegen invasie door giftige deeltjes en bacteriën. Cederhout olie is ook een natuurlijk insectenwerend middel omdat insecten zoals muggen en vlooien het aroma afstoten.
Het prachtige, goed afgeronde aroma van Cederhout Texas olie maakt het een goede kandidaat voor opbeurende diffuser-melanges die bedoeld zijn om te helpen bij angst, depressie en nervositeit. Het heeft het vermogen om de geest te verfrissen door een positieve mindset te creëren en negatieve emoties te elimineren. Juniperus Mexicana olie kan ook worden gebruikt om sensuele stemmingen te inspireren, omdat het krachtige afrodisiacum eigenschappen heeft.

Globaal vastgestelde inhoudsstoffen: Cedrol, α-Cedrene, cis-Thujopsene

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: NIET INNEMEN!

Allergenen: xxx

INCI: JUNIPERUS MEXICANA WOOD OIL

   1  2 3 4 5  


Meest bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.