Cajeput | Biologisch | 10ml.

Cajeput etherische olie bevat meer dan 70% 1,8 Cineole en is zeer geschikt voor gebruik in wellness toepassingen en formuleringen bedoeld om het immuunsysteem te ondersteunen.

0 Beoordelingen
9,50 *
Prijs per 10 ml.
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 3
  • Cajeput
  • Karakteristiek
  • Toepassingen & Eigenschappen
  • Contra-indicaties & Overige details
  • Disclaimer

CAJEPUT

Latijnse naam: Melaleuca cajuputiGrondstof: Bladeren en twijgen
Extractie: Stoomdestillatie
Certificering: Biologisch
Herkomst:  Australië
INCI Naam: 
MELALEUCA LEUCADENDRON CAJUPUTI (CAJEPUT) LEAF OIL
Geur: Fris, licht zoet, kruidachtig kamferachtig aroma
Kleur:  Kleurloze tot lichtgeel gekleurde vloeistof
Opslag: Droog, donker, en koel bewaren
Inhoud: 10 ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapy

Cajeput etherische olie wordt met stoom gedestilleerd uit de aromatische bladeren en twijgen van de Melaleuca cajuputi, een boom die inheems is in Australië. Ook bekend als 'Witte Tea Tree', 'Wit Hout' en 'Weeping Paperbark Tree', deelt Melaleuca cajuputi een breed scala aan eigenschappen met Eucalyptus en Tea Tree (beide van het geslacht Melaleuca) in natuurlijke samenstelling en aroma. Aromatisch bezit Cajuput etherische olie een fris, fruitig, zoet, kruidachtig, kamferachtig aroma. Het mengt goed met vele andere etherische oliën, waaronder die van de citrus-, bloemen-, munt- en houtfamilies.

De naam Cajeput is afgeleid van de Indonesische naam, kayu putih of Wit Hout. De bomen hebben een grijs-witte papierachtige bast en prachtige witte, roze en paarse bloemen. Vanwege hun schoonheid worden de Cajeput bomen vaak gebruikt in landschapsontwerp en staan ze ook bekend als Rivier Tea Tree, Weeping Tea Trees en Punk Tree. De Cajuput boom kan tot 30 meter hoog worden en komt oorspronkelijk uit Maleisië, Indonesië, Vietnam, Java en Australië.
Cajeput etherische olie bevat meer dan 70% 1,8 Cineole en is zeer geschikt voor gebruik in een breed scala aan wellness toepassingen en formuleringen die bedoeld zijn om het immuunsysteem te ondersteunen. Deze etherische olie helpt bij het ondersteunen van een gezonde long- en luchtwegfunctie, vooral als het gaat om het verminderen van congestie veroorzaakt door verkoudheid of griep, het openen en zuiveren van de longen en het ondersteunen van het ademhalingssysteem als een milde infectie aanwezig lijkt te zijn.

Cajuput olie is ook nuttig bij het verlichten van lichte pijn, ontstekingen en ongewenste spierspasmen. Cajeput olie wordt vaak gecombineerd met verschillende pepermuntjes en andere plantaardige ingrediënten om lotions, balsems en zalven te maken voor de naschokken van zware inspanning. Bovendien kan deze Australische etherische olie ook helpen bij het ondersteunen van een gezond spijsverteringsstelsel.


Emotioneel en energetisch verheft en verfrist Cajeput etherische olie. Deze etherische olie is kalmerend en verjongend, vooral in tijden van emotionele vermoeidheid en kan helpen optimisme te bevorderen en een positieve kijk te herwinnen. Zachte verspreiding van Cajeput-olie in kantooromgevingen - met of zonder andere etherische oliën - helpt slaperigheid te bestrijden en de lucht te verlevendigen met zijn dynamische, mentholachtige aroma.
Contra-indicaties: Laag doseren of vermijden bij epilepsie, Parkinson en hoge bloeddruk. Het hoge gehalte aan 1,8 cineol ademhalingsproblemen veroorzaken.

Belangrijkste inhoudstoffen: 1.8 Cineol (16 tot 70%), α-Terpineol (6,5-8,7%), Linalol (2,7 tot 3,6%), Limoneen (3,8 tot 4,1%), α-Pinene (2,1-3,2%), Beta-caryofylleen (0,7 tot 2,5% ), γ-Terpinene (1,2-4,6%).

Allergenen: Limoneen (13%), Linalol (3,6%), Geraniol (<= 0,4%) (Bijlage III, EU Cosmeticaverordening, 1223/2009)


Spaarpunten: Bij elke bestelling kun je spaarpunten verzamelen. Kijk hier voor de voorwaarden.
j’Olie et Co Aromatherapy kan, in overstemming met de wetgeving, geen (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als je specifieke productvragen hebt kun je ons een e-mail sturen via info@jolieetco.com

De Europese Unie verplicht het vermelden van deze waarschuwingen aan alle leveranciers van etherische oliën. Kijk hier voor meer informatie

Waarschuwing
Veroorzaakt lichte huidirritatie. Veroorzaakt oogirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen bewaren. Kan schadelijk zijn bij inslikken of als het in de luchtwegen terechtkomt. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij contact met de huid, wassen met veel water en zeep. Bij huidirritatie, uitslag of inname, direct een arts raadplegen. Bij oogcontact direct spoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie, en direct een arts raadplegen.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Cajeput | Biologisch | 10ml.
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp