Engelwortel | Biologisch

Angelica Wortel etherische olie wordt vereerd om zijn aroma in fijne geurstoffen, natuurlijke parfums en schoonheids- en persoonlijke verzorgingstoepassingen.

0 Beoordelingen
19,00 *
Prijs per 2,5ml. | Of kies voor 5ml. of 10ml.
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 7
 
  • Engelwortel
  • Karakteristiek
  • Toepassingen & Eigenschappen
  • Contra-indicaties & Overige details
  • Disclaimer

ENGELWORTEL

Latijnse naam: Angelica archangelicaGrondstof: Wortels
Extractie: Stoomdestillatie
Certificering: Biologisch
Herkomst:  Frankrijk
INCI Naam: 
ANGELICA ARCHANGELICA ROOT OIL
Geur: Rijk, aards, groen-kruidachtig aroma met peperige topnoten die langdurig aanhoudt.

Kleur:  Lichtgele tot amberbruine vloeistof
Opslag: Droog, donker, en koel bewaren
Inhoud: 2,5ml. | 5ml. | 10ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapy

Etherische olie van Engelwortel, ook bekend als Angelica wortel, wordt met stoom gedestilleerd uit de wortels van de bloeiende tweejarige Angelica archangelica-plant die zorgvuldig in Frankrijk is gekweekt. Deze etherische olie, ook wel Tuin Angelica, Wilde Selerie of Noorse Angelica genoemd, heeft een zeer fijn, delicaat, rijk, aards, groen-kruidachtig, extreem vasthoudend aroma met peperige toptonen en zuivere, kruidige, muskusachtige ondertonen.

Vaak geplaatst door vroege kruidkundigen in de voorhoede van geneeskrachtige planten, is Angelica tegelijkertijd zacht stimulerend en tegelijkertijd verdovend. Het ontspannende effect maakt het net zo krachtig als gember bij het ondersteunen van de spijsvertering. Angelica werd traditioneel gebruikt, vooral in de Chinese geneeskunde, als een natuurlijk herstellend middel vanwege het vermogen om menopauzale symptomen en negatieve stemmingen te verzachten, evenals vanwege de huid verbeterende eigenschappen.
Angelica Wortel etherische olie wordt vereerd om zijn aroma in fijne geurstoffen, natuurlijke parfums en schoonheids-/persoonlijke verzorgingstoepassingen. Het aroma heeft een opmerkelijke diepte, persistentie en diffusiviteit, waardoor het veel wordt gebruikt als basisnoot en kan helpen als een natuurlijk fixeermiddel.

Behalve het gebruik in natuurlijke parfums, is Angelica Wortel etherische olie ook nuttig bij het beheersen van pijn en ontsteking, spierspasmen en ongewenste bacteriële, schimmel- of virale activiteit. Angelica Wortel olie kan ook helpen bij het revitaliseren van een doffe, verstopte huid door een gezonde microbiële balans te stimuleren. Deze veelzijdige olie ondersteunt ook ontgiftingsprocessen en wordt gebruikt vanwege het ondersteunende effect op de ademhalingsfunctie.


Emotioneel en energetisch is Engelwortel olie verwarmend en inspirerend. Deze etherische olie is ongelooflijk opbeurend en kan helpen balans en kalmte te bevorderen, vooral in tijden van situationele angst en depressie. Met zijn diepe, aardende aroma is Engelwortel etherische olie ook een uitstekende keuze voor het ondersteunen van een diepe, rustgevende slaap. Er wordt ook gezegd dat deze essentiële olie afrodisiacum-eigenschappen bezit en kan worden gebruikt om sensuele stemmingen te inspireren.
Contra-indicaties: Angelica wortel (Engelwortel) is bij een lage dosering non-toxisch, niet irriterend of sensibiliserend. Door de aanwezigheid van furocoumarines heeft deze olie een fototoxische werking. Overdosering kan tot slapeloosheid leiden.

Bij zwangerschap: ALLEEN verdampen, NIET op de huid of inwendig gebruiken.
NIET gebruiken bij baby’s of kinderen. NIET gebruiken in bad.

Belangrijkste inhoudstoffen: alfa-pineen (14,00 tot 27,00%), beta-phellandreen (9,00 tot 13,00%), alfa-phellandreen (9,40 tot 11,60%), delta-3-careen (11,00 tot 17,00%), limoneen (7,00 tot 8,00%), sabineen (0,50 tot 7,40%), myrceen (3,00 tot 5,50%), (E)-beta-ocimeen (4,00 tot 5,00%), (Z)-beta-ocimeen (1,70 tot 1,80%), gamma-terpineen (1,00 tot 1,70%), kamfeen (1,33%), beta-pineen (0,60 tot 1,30%), para-cymeen (1,3-1,8%), Furocoumarines (<= 2,00%)

Allergenen: Limoneen (18,00%), Linalol (0,30%) (Bijlage III, EU Cosmeticaverordening, 1223/2009)


Spaarpunten: Bij elke bestelling kun je spaarpunten verzamelen. Kijk hier voor de voorwaarden.
j’Olie et Co Aromatherapy kan, in overstemming met de wetgeving, geen (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als je specifieke productvragen hebt kun je ons een e-mail sturen via info@jolieetco.com

De Europese Unie verplicht het vermelden van deze waarschuwingen aan alle leveranciers van etherische oliën. Kijk hier voor meer informatie

Waarschuwing
Veroorzaakt lichte huidirritatie. Veroorzaakt oogirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen bewaren. Kan schadelijk zijn bij inslikken of als het in de luchtwegen terechtkomt. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij contact met de huid, wassen met veel water en zeep. Bij huidirritatie, uitslag of inname, direct een arts raadplegen. Bij oogcontact direct spoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie, en direct een arts raadplegen.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Engelwortel | Biologisch
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp