CO2-total Extract Gember (10 ml)

Gember extract is geschikt voor gebruik in anti-aging producten, massage-oliën en ontspanningsbaden. Bovendien heeft het extract een karakteristiek en verkwikkend aroma

0 Beoordelingen
11,00 *
Prijs per 10 ml.
*
Variatie: CO2-total Extract Gember (10 ml)
Gember CO2-to Extract 10ml
Gember Etherische Olie
CO2 Extracten Starter Kit
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 4
Gember CO2-to Extract 10ml

Productomschrijving


Gember CO2-total Extract

Latijnse naamZingiber officinale
 
Grondstof  : Wortel, gedroogd, van biologische landbouw
Productie proces : CO2 extractie
Certificering : Biologisch - Halal - Kosher - Cosmos
Herkomst : Nigeria
Compositie  100 % Gember CO2-total extract (biologisch)
INCI naam ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT
Eetbaar : JA
Geur : Karakteristieke gember geur
Kleur  : Helder bruine, vloeibare olie
Inhoud : 10 ml.
Merk : j’Olie et Co

                   
Over Gember
Gember heeft een lange geschiedenis van gebruik als specerij en is een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. Ook als kruidengeneesmiddel, met name in de Aziatische, Indische en Arabische cultuur heeft gember een rijke geschiedenis. Het zou een verwarmend effect hebben en de bloedcirculatie stimuleren. Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, Zingiber officinale, uit de familie Zingiberaceae.
Om de houdbaarheid te bevorderen worden gemberwortels veelal gedroogd. Tegenwoordig wordt gember gekweekt in tropische landen over de gehele wereld. China en India zijn nog steeds de grootste exporteurs en gember. China produceert ook een specifieke soort gember, dat vooral geschikt is voor zoetwaren.

Ingrediënten:
Het extract bevat 30 – 50 % etherische olie met zingiberene, ar-curcumeen, citral (neral, geranial), alfa-farneseen, beta-bisaboleen, beta-sesquiphellandreen. 24 – 35 % totaal prikkelende verbindingen inclusief gingerols, shogaols (minder dan 5 %) en kleine hoeveelheden zingerone.

Eigenschappen:
Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen kan gember door UV veroorzaakte rimpels verminderen en beschermen tegen huidveroudering.

Toepassing: 
Gember heeft anti oxidatieve effecten. Gember is zeer pijnstillend, en werkt goed bij misselijkheid. Het verbetert de bloedcirculatie en helpt bij verlichting van spanning. Gebruik het in massage-oliën of een ontspannend bad. Het is ook geschikt als geurstof in parfums, deodorant, douchegel en shampoos. Kan zowel inwendig (*) als uitwendig gebruikt worden.

Het gemberextract geeft eten en drinken een interessante, frisse, pittige en hete smaak, waardoor het extract vaak wordt gebruikt in snoep, dranken, alcoholische dranken en ook in rijst, vlees en andere smakelijke gerechten. Gemberproducten zijn populair in de Aziatische en ook de Europese keuken.

(*) Raadpleeg bij inwendig gebruik vooraleerst, en altijd en deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut!

Gebruik:
Voeg enkele druppel toe op een tissue, in een aroma diffuser, of inhaler. Kan in beperkte hoeveelheden worden toegevoegd bij een bad of stoombad. Let goed op dat de juiste dosering gebruikt wordt! Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut. 

Opmerking:
In bad kan het verhittende effect van het extract versterkt worden met roodheid tot gevolg. 
Houd je aan de adviezen. Vermijd of wees voorzichtig op een gevoelige huid.

Nota bene:
Deze eigenschappen en toepassingen van gebruik zijn afkomstig uit boeken en/of websites over CO2 extracten en aromatherapie. Deze informatie wordt bevestigd door een groot aantal waarnemingen in wetenschappelijke kringen. Deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden, het is geen medische informatie. Gebruik en toepassingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van j’Olie et Co Aromatherapy.

Voor het gebruik van CO2 extracten voor therapeutische doeleinden, dient u een arts te raadplegen of een daartoe opgeleide therapeut te consulteren.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
CO2-total Extract Gember (10 ml)
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag
info@jolieetco.com Whatsapp