Melisse - Sample 1 ml

Intens verfrissend, onze goddelijk aromatische Melisse Olie is een zachte maar krachtige fusie van kalmerende, verzorgende en vitaliteit bevorderende eigenschappen.

0 Beoordelingen
5,49 *
Prijs per 1 ml
Standaard levertijd
Variatie: Melisse - Sample 1 ml
Citroen Melisse Ethersche Olie - Sample 1ml
Melissa Officinalis
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 2
Citroen Melisse Ethersche Olie - Sample 1ml

Productomschrijving

MELISSE

Latijnse naam: Melissa officinalisGrondstof: Bladeren en bloeiende toppen
Proces: Stoom destillatie
Keurmerk: Biologisch
Herkomst: Bulgarije
INCI Naam: MELISSA OFFICINALIS (LEMON BALM) LEAF OIL

Geur: Fris, citroenachtig, licht zoet, kruidenachtig bloemig aroma met tonen van verse honing
Kleur: Lichtgele tot goedkleurige vloeistof
Opslag: Donker en koel bewaren
Inhoud: 10ml.
Merk: j'Olie et Co


Karakteristiek: Onze biologisch vervaardigde Melissa etherische olie, ook algemeen bekend als Citroenmelisse etherische olie, wordt met stoom gedestilleerd uit de heerlijk geurende bloemen en bladeren van het overblijvende Melissa officinalis-kruid dat op het Bulgaarse platteland wordt gekweekt. Melissa-olie wordt beschouwd als een van de krachtigste medicinale etherische oliën in aromatherapie, met een helder, citroenachtig, kruidachtig aroma dat de meeste mensen zeer aangenaam en opbeurend vinden. Het kruid kreeg de naam Melissa vanwege de zoete, frisse, citrusachtige geur, waarvan bekend is dat het bijen aantrekt (Melissa is Grieks voor honingbij).

Melissa, een weelderig kruid met een zoet aroma, heeft gekartelde bladeren en kleine witte en roze bloemen. Zowel de bloemen als de bladeren ondergaan een stoomdestillatiemethode om de etherische olie te extraheren en op te vangen. Een uitzonderlijk lage opbrengst (ongeveer 0,05%) maakt Melissa-olie (citroenmelisse) een zeer kostbare olie die vaak wordt vermengd met goedkope oliën zoals citroengras, citronella en Litsea Cubeba. Door velen bekend als een echt aromatisch elixer, maakt Melissa's bescheiden kracht het een essentieel onderdeel van elke etherische olieapotheek.

Toepassingen:
Intens verfrissend, onze goddelijk aromatische Melisse (Citroenmelisse) Olie is een zachte maar krachtige fusie van kalmerende, verzorgende en vitaliteit bevorderende eigenschappen. Naast een krachtige ondersteuning bij het verminderen van ongewenste microben, is Citroenmelisse ook een nuttig middel bij lichte pijn- en ontstekingsbeheersing. Ook wordt deze etherische olie ingezet wanneer we de aanwezigheid van ongewenste bacteriële, schimmel- of virale activiteit willen verminderen. Het is onze eerste keuze als we de levensduur en de impact van ongewenste koortsblaasjes willen verminderen. Melisse is een van de krachtigste van alle natuurlijke etherische oliën voor het verbeteren van een diep welzijn tijdens de uitdagende wintermaanden. Binnen huidverzorgingstoepassingen is het een heerlijke olie voor het ondersteunen van een gezonde, levendige huid en voor het kalmeren van de geïrriteerde huid.

Emotioneel en energetisch is Melisse etherische olie warm en stralend. Deze krachtige olie staat al eeuwen bekend als een elixer van het hart vanwege zijn opbeurende en stemming verbeterende eigenschappen bij het doorwerken van situationele angst en/of depressie. Melisse (Citroenmelisse) etherische olie stimuleert emotionele harmonie, kalmeert woede, stimuleert een goede nachtrust en biedt troost in tijden van grote stress of bij rouwende een diep verlies.

Allergenen: Citral, Citronellol, Geraniol, Limoneen, Linalol (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Van Citroenmelisse is bekend dat het allergische reacties kan veroorzaken. Door het hoge gehalte aan citral kan de etherische olie de huid irriteren en sensibiliseren. Probeer de etherische olie daarom altijd uit. Ook kan de etherische olie vanwege het hoge gehalte aan citral de oogboldruk verhogen.

Niet gebruiken bij baby’s onder de 13 weken. Niet gebruiken bij glaucoom. Niet gebruiken bij prostaathyperplasie (goedaardige vergroting van de prostaat).

Let op! Een te hoge dosering werkt averechts. Gebruik citroenmelisse etherische olie dan ook doordacht.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Melisse - Sample 1 ml
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp