Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Teunisbloem Olie | j'Olie et Co Aromatherapy

Teunisbloem Olie - 50 ml.

Teunisbloemolie staat bekend om zijn heilzame, en helende werking. Het verbetert de elasticiteit en celstructuur van de huid en het haar.

11,50
Prijs per 50 ml
Variatie: Teunisbloem Olie - 50 ml.
Teunisbloem Olie - 50ml
Teunisbloem Olie - 100ml
Teunisbloemzaad - CO2 Extract
remove add
Teunisbloem Olie - 50ml

Productomschrijving


Teunisbloemolie

Latijnse naam: Oenothera biennis L.

 
Plantendeel  : Zaden
Proces productie : Koude persing
Keurmerk/Certificering : Biologisch
Herkomst  : Nieuw-Zeeland
Botanische naam : Oenothera biennis
Eetbaar  : Ja
Geur   : Neutraal
Kleur : Geel
Inhoud  : 50ml
Merk   : j’Olie et Co


                
          
 
                    
          
                       



Over Teunisbloem Olie
De Teunisbloem komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en werd door de Indianen door de bijzondere werking veel gebruikt. Teunisbloem heeft een lange geschiedenis in huidverzorging. De oorspronkelijke bewoners van Amerika gebruikten het al voor kneuzingen en voor verschillende huidproblemen, maar aten ook de wortels. De olie wordt met koude persing uit de zaden gewonnen. 

Eigenschappen: Teunisbloemolie staat bekend om zijn heilzame, en helende werking. Het verbetert de elasticiteit en celstructuur van de huid en het haar, ideaal om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en je huid en haar een oppepper te geven!  

Het is zeer rijk aan GLA (gamma-linolzuur), waarvan wordt gezegd dat het helpt bij het in stand houden van een gezond stratum corneum (hoornlaag) en ook bij het verminderen van transepidermale waterverlies.

Teunisbloemolie is één van de meest heilzame oliën als het gaat om het formuleren van producten voor een aangetaste huid, zoals eczeem, acne en ontstoken huid. Van het γ-linoleenzuur is gemeld dat het gunstige effecten heeft bij atopische dermatitis.

Het niet-verzeepbare deel, ongeveer 1,5-2% van de olie, bevat verhoogde hoeveelheden sterolen, tocoferol, koolwaterstoffen en alcoholen. Uit onderzoek blijkt dat fytosterol in Teunisbloemolie ontstekingsremmende, antibacteriële en schimmelwerende activiteiten bezitten.

Toepassing: De goudkleurige olie uit de zaden van de teunisbloem heeft een uniek gehalte aan essentiële onverzadigde vetzuren, met name gamma-linoleenzuur. Gamma-linoleenzuur heeft een zuiverende en huid ondersteunende werkingTeunisbloemolie is daardoor een hele fijne olie om te gebruiken bij onzuiverheden.

Gebruik: Teunisbloemolie kan gebruikt worden bij acne, psoriasis, roos en bepaalde huidziekten. Teunisbloemolie helpt bij menstruatieklachtenzwangerschapsklachten en zelfs bij overgangsklachtenTeunisbloemolie is ook goed voor een goed verzorgde huid en wordt ook in natuurlijke shampoo verwerkt. Dit natuurproduct werkt van buitenaf en binnenuit. Het heeft een positief effect op huid en haar en kan zelfs gebruikt worden in gezonde smoothies. 

Houdbaarheid: na openen 1 jaar houdbaar
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.