Keurmerk webwinkel
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

CO2-select Extract Wierook Carterii (10 ml)

CO2-select Extract Wierook Carterii (10 ml)

Sterk ontspannend, kalmerend, harmoniserend en nachtrust bevorderend.

0 Beoordelingen
26,00 *
Prijs per 10 ml.
√ GRATIS VERZENDING VANAF € 30,00 √ VOOR 15.00 UUR BESTELD, DEZELFDE DAG VERZONDEN √ BEZORGD DOOR POST NL √ SPAAR PUNTEN VOOR EXTRA KORTING
Variatie: CO2-select Extract Wierook Carterii (10 ml)
Wierook Carterii CO2-se Extract 10ml
Wierook (Frankincense) Hydrolaat
Wierook Carterii CO2-se Extract 5ml
CO2 Extracten Starter Kit
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Wierook Carterii CO2-se Extract 10ml

Productomschrijving


Wierook Carterii CO2-select Extract

Latijnse naamBoswellia carterii




 
Grondstof  : Hars, gedroogd, van biologische landbouw
Productie proces : CO2 extractie
Certificering : Biologisch - Halal - Kosher - Cosmos
Herkomst : Somalië
Compositie  100 % Wierook Carterii CO2-select extract (biologisch)
INCI naam BOSWELLIA CARTERII RESIN EXTRACT
Eetbaar : Nee
Geur : Neutraal
Kleur  : Lichtgele, vloeibare heldere olie
Inhoud : 10 ml.
Merk : j’Olie et Co

                   
Over Wierook
Wierook wordt in veel culturen gebruikt en erkend. De olie en het extract zorgen voor een bijna heilige atmosfeer, gebruikt in alle religies en levensfilosofieën, als dan niet van religieuze betekenis, of voor meditatie en thuisgebruik.

Wierook wordt ook wel Frankincense genoemd. Het Engelse woord Frankincense is een afgeleide van het ‘oud’ Frans: “franc encense”. Letterlijk vertaald: hoge kwaliteit wierook. Olibanum, de Arabische benaming, is een afgeleide van “al Luban”, wat melk betekent. En refereert naar het melkachtige sap, dat uit de wond van de stam druppelt, nadat hier met opzet een inkeping is gemaakt, ten behoeve van de oogst. Voor de boom hebben deze tranen een functie, het repareert de wond van de bast. Deze melkachtige ‘tranen’ zijn de hars waar Olibanum etherische olie uit wordt geëxtraheerd.

Boswellia is een geslacht uit de familie Burseraceae. De soorten komen voor in droge gebieden in de Hoorn van Afrika, het Arabisch Schiereiland en India. Het geslacht staat bekend om de geurige hars, Olibanum genaamd, die sommigen bomen leveren. Dit wordt gebruikt voor wierook, in wierooksamenstellingen en parfums. Het geslacht Boswellia bestaat zeker uit 28 verschillende soorten. Meest gebruikte en bekende harssoorten behalve Boswellia carterii zijn; Boswellia sacra, Boswellia frereana, Boswellia serrata (India) en Boswellia papyrifera.

Eigenschappen:
Sterk ontspannend, zeer kalmerend, harmoniserend en nachtrust bevorderend.
De etherische olie van Wierook Carterii heeft een harsachtige wierookbasisnoot, afgerond met citroen-, kamfer- en houtachtige poottonen met een licht zoete, kruidige nuance en een vleugje sinaasappel. 

Toepassing: 
Vanwege het diverse geurprofiel wordt de etherische olie gebruikt in de parfumindustrie. Verder heeft de etherische olie van Wierook Carterii antibacteriële eigenschappen en is daarom ook geschikt als natuurlijk conserveermiddel in cosmetische producten. Kan zowel inwendig (*) als uitwendig gebruikt worden.

(*) Raadpleeg bij inwendig gebruik vooraleerst, en altijd en deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut!

Gebruik: Voeg enkele druppel toe op een tissue, in een aroma diffuser, of inhaler. Kan in beperkte hoeveelheden worden toegevoegd bij een bad of stoombad. Let goed op dat de juiste dosering gebruikt wordt! Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut. 

Opmerking: Gebruik geen verouderde, of geoxideerd extract!

Nota bene:
Deze eigenschappen en toepassingen van gebruik zijn afkomstig uit boeken en/of websites over CO2 extracten en aromatherapie. Deze informatie wordt bevestigd door een groot aantal waarnemingen in wetenschappelijke kringen. Deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden, het is geen medische informatie. Gebruik en toepassingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van j’Olie et Co Aromatherapy.

Voor het gebruik van CO2 extracten voor therapeutische doeleinden, dient u een arts te raadplegen of een daartoe opgeleide therapeut te consulteren.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
CO2-select Extract Wierook Carterii (10 ml)
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag
info@jolieetco.com Whatsapp
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.
Accepteer geselecteerde cookies