CO2-select Extract Zoete Marjolein (10 ml)

Het marjolein-extract kan vanwege de pittige geur worden gebruikt als geurstof in cosmetische producten en parfums. Het heeft ook een kalmerend en verfrissend effect.

0 Beoordelingen
28,00 *
Prijs per 10 ml.
Standaard levertijd
Variatie: CO2-select Extract Zoete Marjolein (10 ml)
Zoete Marjolein - CO2-se Extract 10ml
Zoete Marjolein - CO2-se Extract 5ml
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 11
Zoete Marjolein - CO2-se Extract 10ml

Productomschrijving


Zoete Marjolein CO2-select Extract

Latijnse naam: Origanum majorana
 
Grondstof  : Bladeren, gedroogd
Productie : CO2 extractie
Certificering : Halal - Kosher
Herkomst : Duitsland
Compositie  : 100 % Zoete Marjolein CO2-select extract
INCI naam : ORIGANUM MAJORANA (MARJORAM) LEAF EXTRACT
Eetbaar : Ja
Geur : Karakteristieke pittige geurvan Zoete Marjolein
Kleur  : Geel, tot licht bruine, vloeibare olie
Inhoud : 10 ml.
Merk : j’Olie et Co

                   
Over Marjolein
Marjolein (Origanum majorana) is een plant uit de lipbloemenfamilie. De soort staat ook wel bekend als majoraan of worstkruid. Marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is al sinds de oudheid bekend in Europa. Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is. Bij de oude Grieken werd marjolein samen met peterselie als middel tegen een kater gebruikt. Men vlocht er een krans mee en zette die op het hoofd tijdens de feestmaaltijd.

Ingredi√ęnten:
Het extract bevat de bicyclische monoterpenen cis- en trans-sabinehydraat (30 - 60%), waarbij trans-sabinehydraat slechts in kleine hoeveelheden aanwezig is, de bijbehorende monoterpeenester sabinehydraatacetaat (10 - 30%), sabineen en het monoterpeen alcoholterpinen-4-ol. In tegenstelling tot destillaten worden de labiele sabinehydraten en sabinehydraatacetaat in volledige hoeveelheid verkregen dankzij de zachte omstandigheden van de CO2-extractie.

Eigenschappen:
Marjolein wordt gebruikt als traditioneel kruidengeneesmiddel om milde maagdarmklachten zoals winderigheid te verlichten en om ge√Įrriteerde huid rond de neus te behandelen. Het kruid wordt ook vaak gebruikt bij hoofdpijn, duizeligheid, krampachtige hoest en verkoudheid.

Het marjolein extract kan als kruidenextract in veel verschillende voedingsmiddelen worden gebruikt, met name het extract past goed bij worst of vleesproducten. Door zijn antioxiderende werking kan het extract ook de houdbaarheid van vetten en oli√ęn verlengen.

Het marjolein-extract kan vanwege de pittige geur worden gebruikt als geurstof in cosmetische producten en parfums. Het heeft ook een kalmerend en verfrissend effect.

Toepassing: 
Voor alle indicaties, die een relatie hebben met de behoefte aan kalmte, stress en angst opluchting, kan het verbazingwekkende effecten hebben. Het heeft ook grote krampstillende eigenschappen door de ontspannende werking op gladde spieren.

(*) Raadpleeg bij inwendig gebruik vooraleerst, en altijd en deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut!

Gebruik:
Voeg enkele druppel toe op een tissue, in een aroma diffuser, of inhaler. Kan in beperkte hoeveelheden worden toegevoegd bij een bad of stoombad. Let goed op dat de juiste dosering gebruikt wordt! Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut. 

Opmerking: Niet gebruiken tijdens zwangerschap, of baby’s.

Nota bene:
Deze eigenschappen en toepassingen van gebruik zijn afkomstig uit boeken en/of websites over CO2 extracten en aromatherapie. Deze informatie wordt bevestigd door een groot aantal waarnemingen in wetenschappelijke kringen. Deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden, het is geen medische informatie. Gebruik en toepassingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van j’Olie et Co Aromatherapy.

Voor het gebruik van CO2 extracten voor therapeutische doeleinden, dient u een arts te raadplegen of een daartoe opgeleide therapeut te consulteren.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
CO2-select Extract Zoete Marjolein (10 ml)
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag
info@jolieetco.com Whatsapp