Zoete Marjolein | CO2-se (10 ml)

Het marjolein-extract kan vanwege de pittige geur worden gebruikt als geurstof in cosmetische producten en parfums. Het heeft ook een kalmerend en verfrissend effect.

0 Beoordelingen
28,00 *
Prijs per 10 ml.
Standaard levertijd
Variatie: Zoete Marjolein | CO2-se (10 ml)
Zoete Marjolein - CO2-se Extract 10ml
Zoete Marjolein - CO2-se Extract 5ml
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 11
  • Zoete Marjolein CO2-se extract
  • Kenmerken
  • Toepassingen & eigenschappen
  • Contra-indicaties & andere details
  • Disclaimer

Zoete Marjolein CO2 Select Extract

Latijnse naam: Origanum majorana



Grondstof: Bladeren, gedroogd
Extractie methode: Co2 extractie
Certificering: Halal – Kosher
Samenstelling: 100 % Zoete Marjolein CO2-select extract
INCI Naam: ORIGANUM MAJORANA (MARJORAM) LEAF EXTRACT
Eetbaar: Ja
Geur: Karakteristieke pittige geur van Zoete Marjolein
Kleur: Geel, tot licht bruine, vloeibare olie
Inhoud: 10 ml.
Merk: j’Olie et Co Aromatherapy
Marjolein (Origanum majorana) is een plant uit de lipbloemenfamilie. De soort staat ook wel bekend als majoraan of worstkruid. Marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is al sinds de oudheid bekend in Europa. Zoete Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is. Bij de oude Grieken werd Zoete Marjolein samen met peterselie als middel tegen een kater gebruikt. Men vlocht er een krans mee en zette die op het hoofd tijdens de feestmaaltijd.
Voor alle indicaties, die een relatie hebben met de behoefte aan kalmte, stress en angst opluchting, kan het verbazingwekkende effecten hebben. Het heeft ook grote krampstillende eigenschappen door de ontspannende werking op gladde spieren.

(*) Raadpleeg bij inwendig gebruik vooraleerst, en altijd en deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut!

Zoete Marjolein wordt gebruikt als traditioneel kruidengeneesmiddel om milde maagdarmklachten zoals winderigheid te verlichten en om geïrriteerde huid rond de neus te behandelen. Het kruid wordt ook vaak gebruikt bij hoofdpijn, duizeligheid, krampachtige hoest en verkoudheid.

Zoete Marjolein CO2 extract kan als kruidenextract in veel verschillende voedingsmiddelen worden gebruikt, met name het extract past goed bij worst of vleesproducten. Door zijn antioxiderende werking kan het extract ook de houdbaarheid van vetten en oliën verlengen.

Ook kan Zoete Marjolein extract, vanwege de pittige geur, worden gebruikt als geurstof in cosmetische producten en parfums. En heeft ook een kalmerend en verfrissend effect.
Contra-indicaties: Geen contra-indicaties bekend

Allergenen: Bevat b-caryophyllene, Eugenol, Limonene, Linalool, a-Pinene, b-Pinene, a-Terpinene, Terpinolene, a-Terpineol.

Ingrediënten:
Het extract bevat de bicyclische monoterpenen cis- en trans-sabinehydraat (30 - 60%), waarbij trans-sabinehydraat slechts in kleine hoeveelheden aanwezig is, de bijbehorende monoterpeenester sabinehydraatacetaat (10 - 30%), sabineen en het monoterpeen alcoholterpinen-4-ol. In tegenstelling tot destillaten worden de labiele sabinehydraten en sabinehydraatacetaat in volledige hoeveelheid verkregen dankzij de zachte omstandigheden van de CO2-extractie.


Spaarpunten: Bij elke bestelling kun je spaarpunten verzamelen. Kijk hier voor de voorwaarden.
j’Olie et Co Aromatherapy kan, in overstemming met de wetgeving, geen (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als je specifieke productvragen hebt kun je ons een e-mail sturen via info@jolieetco.com

De Europese Unie verplicht het vermelden van deze waarschuwingen aan alle leveranciers van etherische oliën. Kijk hier voor meer informatie.

Deze eigenschappen en toepassingen van gebruik zijn afkomstig uit boeken en/of websites over CO2 extracten en aromatherapie. Deze informatie wordt bevestigd door een groot aantal waarnemingen in wetenschappelijke kringen. Deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden, het is geen medische informatie. Gebruik en toepassingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van j’Olie et Co Aromatherapy.

Voor het gebruik van CO2 extracten voor therapeutische doeleinden, dient u een arts te raadplegen of een daartoe opgeleide aromatherapeut te consulteren.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Zoete Marjolein | CO2-se (10 ml)
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp