Zwarte Peper - Sample 1 ml

Bij gebruik in een massagemix zorgt zwarte peperolie niet alleen voor warme sensaties tijdens een massage, maar de aromatische componenten helpen ook de ontspannende ervaring te verbeteren.

0 Beoordelingen
2,46 *
Prijs per 1 ml
Standaard levertijd
Variatie: Zwarte Peper - Sample 1 ml
Zwarte Peper Etherische Olie - Sample 1ml
Zwarte Peper Etherische Olie
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 1
Zwarte Peper Etherische Olie - Sample 1ml

Productomschrijving

ZWARTE PEPER

Latijnse naam: Piper nigrumGrondstof: Gedroodge peperkorrels
Proces: Stoom destillatie
Keurmerk: Biologisch
INCI Name: PIPER NIGRUM (BLACK PEPPER) SEED OIL

Geur: Droog-Houtachtig, kruidig met subtiele fruittonen, peper
Kleur: Kleurloze licht gele tot groengekleurde vloeistof
Opslag: Donker en koel bewaren, in de koelkast
Inhoud: 10ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapy


Karakteristiek: Onze biologisch vervaardigde zwarte peperolie wordt met stoom gedestilleerd uit zongedroogde peperkorrels van de bloeiende wijnstok Piper nigrum in India. Etherische olie van zwarte peper heeft een fijn aromatisch profiel van rijke, stimulerende kruiden met subtiele bloemen- en fruittonen - perfect voor het toevoegen van warmte en energie aan aromatherapie-formuleringen.

Door de krachtige chemische componenten van Zwarte Peper is deze etherische olie veel meer dan alleen een handig kruid in de keuken. Zwarte peperolie bevat veel monoterpenen en sesquiterpenen, natuurlijke chemicaliën die bekend staan om hun antioxiderende werking en hun vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen wanneer dat het meest nodig is.

Zwarte peper (Piper nigrum) is mogelijk een van de oudste handelsgoederen van het Oosten, waar het al meer dan 4.000 jaar ononderbroken wordt gebruikt voor medicinale en culinaire doeleinden. Het werd zo hoog gewaardeerd in de oude, beschaafde wereld dat Attila de Hun in 408 AC naar verluidt 3.000 pond zwarte peperkorrels eiste als onderdeel van het losgeld voor de stad Rome.

Toepassingen:
Zwarte Peper etherische olie staat vooral bekend om zijn vermogen om maaltijden op smaak te brengen en de smaak van voedsel te verbeteren. Het is een multifunctionele olie met een verscheidenheid aan toepassingen en voordelen. Zwarte peperolie wordt veel gebruikt in minieme hoeveelheden in de parfumerie om de interesse te wekken met de (top)noten van het parfum en om diepte aan de algehele compositie toe te voegen. Zwarte peperolie staat ook al lang bekend om het zuiveren van de ademkanalen tijdens winterse of seizoensgebonden uitdagingen, en wanneer het wordt gemengd met andere oliën, is het fantastisch om te verspreiden in de klas of de kinderkamer om de kinderen veerkrachtig en vrij van zwaar slijm te houden. Omdat het ook bekend is dat het een gezonde bloedsomloop ondersteunt, kan het worden gebruikt om de algemene gezondheid van de huid te bevorderen. Bij gebruik in een massagemix zorgt zwarte peperolie niet alleen voor warme sensaties tijdens een massage, maar de aromatische componenten helpen ook de ontspannende ervaring te verbeteren.

Emotioneel en energetisch is Zwarte Peper etherische olie een geweldige manier om angstige gevoelens te verlichten. Bij aromatisch gebruik kan zwarte peperolie helpen om verkrampte emoties te kalmeren. Bovendien wordt gezegd dat deze pittige etherische olie een romantische stemming bevordert, en wordt ze algemeen beschouwd vanwege zijn lustopwekkende eigenschappen, vooral wanneer ze vakkundig wordt gemengd met andere etherische oliën. Studies tonen ook aan dat het opnemen van etherische olie van zwarte peper in mengsels een veelbelovende, natuurlijke manier is om ontwenningsverschijnselen te helpen beheersen wanneer men probeert te stoppen met roken.

Allergenen: Limoneen, Linalol (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)


Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Geen, mits op juiste wijze bewaard. Als de olie donker van kleur is, is de olie over de houdbaarsdatum. Nooit hoger doseren dan 3%!
 

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Zwarte Peper - Sample 1 ml
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp