Bergamot - Sample 1 ml

Bergamotolie biedt niet alleen een bekende geur of smaak, maar kent daarnaast ook vele voordelen.

0 Beoordelingen
2,46 *
Prijs per 1 ml
Standaard levertijd
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 1
Bergamot Etherische Olie - Sample 1ml

Productomschrijving


Bergamot

Latijnse naam: Citrus aurantium var. bergamia

Grondstof: Schillen
Proces: Koude persing
Certificering: Biologisch
Herkomst: Italië
INCI-naam: CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT OIL
Geur: Helder, verfrissend, citrus groen aroma met lichte bloemige ondertonen
Kleur: Lichtgele tot groenachtig geel gekleurde vloeistof
Bewaren: Bewaar op een donkere en koele plaats, in de koelkast
Inhoud: 1ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapie

Onze biologisch vervaardigde etherische olie van Bergamot wordt koud geperst uit de frisse, zure, groene schil van Citrus aurantium var. bergamia vruchten geteeld in boomgaarden langs delen van de Zuid-Italiaanse kust. Onze aangenaam frisse en opbeurende Bergamotolie heeft een verkoelende, verfrissende, zoete en uitgebalanceerde mix van citrus en groene noten met een lichte bloemige en bittere ondertoon.

Bergamotolie biedt niet alleen een bekende geur of smaak, maar kent daarnaast ook vele voordelen. Hoewel de wortels terug te voeren zijn tot Zuidoost-Azië, werd Bergamot op grotere schaal verbouwd in Zuid-Italië, met name in de kustgebieden van Reggio di Calabria en Sicilië. In feite is Bergamot vernoemd naar de stad Bergamo in Lombardije, Italië, waar het oorspronkelijk werd verkocht.

GEMELDE VOORDELEN EN GEBRUIK
Bergamot is een van de meest gebruikte etherische oliën in de parfumerie vanwege zijn zoete frisheid, waar het een rijke topnoot toevoegt, vooral in eau de cologne-soorten, waardoor een eerste 'frisse geur'-indruk ontstaat. Het is ook de legendarische smaak en het parfum van Earl Grey-thee. Bergamotolie kan ook helpen pijn en ontsteking te verminderen, ongewenste bacteriële of schimmelactiviteit te minimaliseren en spierspasmen te verminderen.

Emotioneel en energetisch is de etherische olie van Bergamot diep ontspannend, herstellend en kalmerend. Deze etherische olie is zeer aangenaam en vooral verheffend voor de geest en kan gevoelens van woede of frustratie helpen verspreiden. Bergamotolie is een van de beste oliën om een goede nachtrust te ondersteunen en om situationele angst op natuurlijke wijze te beheersen.

Allergenen: Limoneen, Linalol en Citral (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: 

- Bergamot etherische olie is zeer fotosensibiliserend. Stel de huid niet bloot aan UV-stralen of tot twaalf uur na plaatselijke toepassing.
- Irritatie kan optreden na plaatselijke toepassing op een gevoelige of pas onthaarde huid.
- Wees voorzichtig bij het gebruik van citrusolie in warm water. Het warme water versterkt het effect van de olie op de huid. Dit kan leiden tot roodheid en irritatie
- Geschikt voor kinderen vanaf 13 weken. Pas wel uw dosering aan.
- Tot 2 jaar 10%. Van 2-7 jaar 50% en van 7-12 jaar 75% van de aanbevolen dosering voor volwassenen.

Waarschuwing
Kan lichte huid- en oogirritatie veroorzaken. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen houden. Kan schadelijk zijn bij inslikken of in de luchtwegen. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij aanraking met de huid met veel water en zeep wassen. In geval van huidirritatie, uitslag of inslikken onmiddellijk een arts raadplegen. Bij oogcontact direct uitspoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie en direct een arts raadplegen.


De Europese Unie verplicht alle leveranciers van etherische oliën om deze waarschuwingen te vermelden. Kijkhier voor meer informatie

Disclaimer
Conform de wetgeving kan j'Olie et Co Aromatherapie niet (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als u specifieke productvragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@jolieetco.com

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Bergamot - Sample 1 ml
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp