Keurmerk webwinkel
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Etherische Olie Samples

 


Bezig met laden...
Bergamot - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Bergamot - Sample 1 ml

Bergamot - Sample 1 ml

(0)
€ 2,46


Bergamot

Latijnse naam: Citrus aurantium var. bergamia

Grondstof: Schillen
Proces: Koude persing
Certificering: Biologisch
Herkomst: Italië
INCI-naam: CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT OIL
Geur: Helder, verfrissend, citrus groen aroma met lichte bloemige ondertonen
Kleur: Lichtgele tot groenachtig geel gekleurde vloeistof
Bewaren: Bewaar op een donkere en koele plaats, in de koelkast
Inhoud: 1ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapie

Onze biologisch vervaardigde etherische olie van Bergamot wordt koud geperst uit de frisse, zure, groene schil van Citrus aurantium var. bergamia vruchten geteeld in boomgaarden langs delen van de Zuid-Italiaanse kust. Onze aangenaam frisse en opbeurende Bergamotolie heeft een verkoelende, verfrissende, zoete en uitgebalanceerde mix van citrus en groene noten met een lichte bloemige en bittere ondertoon.

Bergamotolie biedt niet alleen een bekende geur of smaak, maar kent daarnaast ook vele voordelen. Hoewel de wortels terug te voeren zijn tot Zuidoost-Azië, werd Bergamot op grotere schaal verbouwd in Zuid-Italië, met name in de kustgebieden van Reggio di Calabria en Sicilië. In feite is Bergamot vernoemd naar de stad Bergamo in Lombardije, Italië, waar het oorspronkelijk werd verkocht.

GEMELDE VOORDELEN EN GEBRUIK
Bergamot is een van de meest gebruikte etherische oliën in de parfumerie vanwege zijn zoete frisheid, waar het een rijke topnoot toevoegt, vooral in eau de cologne-soorten, waardoor een eerste 'frisse geur'-indruk ontstaat. Het is ook de legendarische smaak en het parfum van Earl Grey-thee. Bergamotolie kan ook helpen pijn en ontsteking te verminderen, ongewenste bacteriële of schimmelactiviteit te minimaliseren en spierspasmen te verminderen.

Emotioneel en energetisch is de etherische olie van Bergamot diep ontspannend, herstellend en kalmerend. Deze etherische olie is zeer aangenaam en vooral verheffend voor de geest en kan gevoelens van woede of frustratie helpen verspreiden. Bergamotolie is een van de beste oliën om een goede nachtrust te ondersteunen en om situationele angst op natuurlijke wijze te beheersen.

Allergenen: Limoneen, Linalol en Citral (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: 

- Bergamot etherische olie is zeer fotosensibiliserend. Stel de huid niet bloot aan UV-stralen of tot twaalf uur na plaatselijke toepassing.
- Irritatie kan optreden na plaatselijke toepassing op een gevoelige of pas onthaarde huid.
- Wees voorzichtig bij het gebruik van citrusolie in warm water. Het warme water versterkt het effect van de olie op de huid. Dit kan leiden tot roodheid en irritatie
- Geschikt voor kinderen vanaf 13 weken. Pas wel uw dosering aan.
- Tot 2 jaar 10%. Van 2-7 jaar 50% en van 7-12 jaar 75% van de aanbevolen dosering voor volwassenen.

Waarschuwing
Kan lichte huid- en oogirritatie veroorzaken. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen houden. Kan schadelijk zijn bij inslikken of in de luchtwegen. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij aanraking met de huid met veel water en zeep wassen. In geval van huidirritatie, uitslag of inslikken onmiddellijk een arts raadplegen. Bij oogcontact direct uitspoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie en direct een arts raadplegen.


De Europese Unie verplicht alle leveranciers van etherische oliën om deze waarschuwingen te vermelden. Kijkhier voor meer informatie

Disclaimer
Conform de wetgeving kan j'Olie et Co Aromatherapie niet (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als u specifieke productvragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@jolieetco.com

Buddha Hout - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Buddha Hout - Sample 1 ml

Buddha Hout - Sample 1 ml

(0)
€ 3,25

BUDDHA WOOD

Latijnse naam: Eremophila mitchellii




Grondstof: Hout
Proces: Stoom destillatie
Keurmerk: Biologisch
Herkomst: 
Australië
INCI Naam: EREMOPHILA MITCHELLII WOOD OIL

Geur: Houtachtig, balsamico, licht rokerig aroma
Kleur: Diepe koperachtige roodbruine kleur
Inhoud: 1ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapy


Karakteristiek: Onze biologisch vervaardigde Buddha Wood olie wordt met stoom gedestilleerd uit het kernhout en de bast van de Eremophila mitchellii, een kleine boom die inheems is in het grasland van Oost-Australië. Deze stevige struik, ook wel bekend als Australian Desert Rosewood, werd traditioneel gebruikt door de Aboriginals van Australië. Met zijn diepe, houtachtige aroma, dikke, stroperige textuur en een diepe amberkleurige tint, wordt Buddha Wood Essential Oil vaak vergeleken met de meer gebruikelijke Sandelhoutolie, hoewel de chemie en het aroma volledig verschillen.

Eremophila mitchellii werd in 1848 genoemd door botanicus George Bentham, naar Sir Thomas Mitchell, die de ontdekkingsexpeditie naar Australië leidde. Het woord Eremophila komt van het Griekse eremos, wat woestijn betekent, en van phileo, wat liefde betekent, en inderdaad, deze planten lijken te houden van een woestijnklimaat. Er is een gevoel dat deze boom complexe harsen en oliën heeft moeten ontwikkelen om zichzelf te beschermen tegen het barre klimaat en ontelbare onverzadigbare roofdieren af te weren die wanhopig in het kernhout willen boren.

Toepassing & Eigenschappen:
Uniek is dat Buddha Wood olie voornamelijk wordt gemaakt van de bicyclische sesquiterpenen die bekend staan als eremophilonen. De zeldzame sesquiterpeenverbindingen verlenen deze zeldzame en unieke olie ontstekingsremmende eigenschappen. Met meer prominente balsamico- en rooktonen is Buddha Wood etherische olie een zeldzame en speciale traktatie die zeker zal inspireren tot creativiteit in natuurlijke parfums en aromatherapeutische formules. Het wordt vaak gebruikt in parfums, vooral in verfijnde colognes voor mannen. De stimulerende, zuiverende en ondersteunende energie van Buddha Wood olie werkt ook om het immuunsysteem te stimuleren en te ondersteunen en om virale en bacteriële activiteit te verminderen. Vaak wordt deze etherische olie geselecteerd vanwege zijn huidverzorgende eigenschappen en om ongewenste spierspasmen te verlichten.

Emotioneel en energetisch ondersteunt Buddha Wood olie diepere meditatie en innerlijke eenheid. Deze opmerkelijk balancerende en aardende olie verrijkt de meditatieve beoefening en ondersteunt de opmerkzaamheid die nodig is om focus en duidelijkheid te brengen bij het omgaan met verdriet of moeilijke situaties. Het gebruik van Buddha Wood olie in melanges als afrodisiacum voegt diepte en complexiteit toe.

Globaal vastgestelde inhoudstoffen: Eremophilone, , hydroxyeremofilon, 8-hydroxydihydroeremofilon

Allergenen: Geen

Contra-indicaties & andere details: Geen contra-indicaties bekend

Melisse - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Melisse - Sample 1 ml

Melisse - Sample 1 ml

(0)
€ 5,49

MELISSE

Latijnse naam: Melissa officinalis



Grondstof: Bladeren en bloeiende toppen
Proces: Stoom destillatie
Keurmerk: Biologisch
Herkomst: Bulgarije
INCI Naam: MELISSA OFFICINALIS (LEMON BALM) LEAF OIL

Geur: Fris, citroenachtig, licht zoet, kruidenachtig bloemig aroma met tonen van verse honing
Kleur: Lichtgele tot goedkleurige vloeistof
Opslag: Donker en koel bewaren
Inhoud: 10ml.
Merk: j'Olie et Co


Karakteristiek: Onze biologisch vervaardigde Melissa etherische olie, ook algemeen bekend als Citroenmelisse etherische olie, wordt met stoom gedestilleerd uit de heerlijk geurende bloemen en bladeren van het overblijvende Melissa officinalis-kruid dat op het Bulgaarse platteland wordt gekweekt. Melissa-olie wordt beschouwd als een van de krachtigste medicinale etherische oliën in aromatherapie, met een helder, citroenachtig, kruidachtig aroma dat de meeste mensen zeer aangenaam en opbeurend vinden. Het kruid kreeg de naam Melissa vanwege de zoete, frisse, citrusachtige geur, waarvan bekend is dat het bijen aantrekt (Melissa is Grieks voor honingbij).

Melissa, een weelderig kruid met een zoet aroma, heeft gekartelde bladeren en kleine witte en roze bloemen. Zowel de bloemen als de bladeren ondergaan een stoomdestillatiemethode om de etherische olie te extraheren en op te vangen. Een uitzonderlijk lage opbrengst (ongeveer 0,05%) maakt Melissa-olie (citroenmelisse) een zeer kostbare olie die vaak wordt vermengd met goedkope oliën zoals citroengras, citronella en Litsea Cubeba. Door velen bekend als een echt aromatisch elixer, maakt Melissa's bescheiden kracht het een essentieel onderdeel van elke etherische olieapotheek.

Toepassingen:
Intens verfrissend, onze goddelijk aromatische Melisse (Citroenmelisse) Olie is een zachte maar krachtige fusie van kalmerende, verzorgende en vitaliteit bevorderende eigenschappen. Naast een krachtige ondersteuning bij het verminderen van ongewenste microben, is Citroenmelisse ook een nuttig middel bij lichte pijn- en ontstekingsbeheersing. Ook wordt deze etherische olie ingezet wanneer we de aanwezigheid van ongewenste bacteriële, schimmel- of virale activiteit willen verminderen. Het is onze eerste keuze als we de levensduur en de impact van ongewenste koortsblaasjes willen verminderen. Melisse is een van de krachtigste van alle natuurlijke etherische oliën voor het verbeteren van een diep welzijn tijdens de uitdagende wintermaanden. Binnen huidverzorgingstoepassingen is het een heerlijke olie voor het ondersteunen van een gezonde, levendige huid en voor het kalmeren van de geïrriteerde huid.

Emotioneel en energetisch is Melisse etherische olie warm en stralend. Deze krachtige olie staat al eeuwen bekend als een elixer van het hart vanwege zijn opbeurende en stemming verbeterende eigenschappen bij het doorwerken van situationele angst en/of depressie. Melisse (Citroenmelisse) etherische olie stimuleert emotionele harmonie, kalmeert woede, stimuleert een goede nachtrust en biedt troost in tijden van grote stress of bij rouwende een diep verlies.

Allergenen: Citral, Citronellol, Geraniol, Limoneen, Linalol (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Van Citroenmelisse is bekend dat het allergische reacties kan veroorzaken. Door het hoge gehalte aan citral kan de etherische olie de huid irriteren en sensibiliseren. Probeer de etherische olie daarom altijd uit. Ook kan de etherische olie vanwege het hoge gehalte aan citral de oogboldruk verhogen.

Niet gebruiken bij baby’s onder de 13 weken. Niet gebruiken bij glaucoom. Niet gebruiken bij prostaathyperplasie (goedaardige vergroting van de prostaat).

Let op! Een te hoge dosering werkt averechts. Gebruik citroenmelisse etherische olie dan ook doordacht.

Nighty Night Mélange - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Nighty Night Mélange - Sample 1 ml

Nighty Night Mélange - Sample 1 ml

(0)
€ 2,95


Nighty Night Etherische Olie Mélange

Creëer je eigen dromerige paradijs en drijf weg in zoete dromen met deze “slaperige” mélange.

Wakker het gevoel van stilte en kalmte aan met deze ontspannende mix. Het vertraagt de geest en laat de hersenen 'uitschakelen' zodat beide in een rustgevende, intens diepe slaap vallen.

Heerlijk inslapen, doorslapen en uitgerust wakker worden zodat je klaar bent voor een nieuwe dag. Dat kan met de rustgevende geuren van Lavendel, Petitgrain Neroli, Mandarijn, Benzoë, Roomse Kamille en Cembra Den.

Samenstelling:
Samengesteld van 100% zuivere etherische oliën van o.a. Lavandula angustifolia ssp. Angustifolia (echte lavendel angustifolia), Citrus aurantium L. var. amara (petitgrain neroli), Citrus reticulata (mandarijn), Styrax tonkinensis (benzoë), Anthemis nobilis (roomse kamille), en Pinus cembra L. (cembra den).

Toepassing:
Als je deze olie inzet voor doorslapen is druppelen op een aroma steentje de beste toepassingsmethode (voor volwassenen 6-7 druppels) of enkele druppels op een tissue kan natuurlijk ook. Voor kinderen is een of twee druppels op een aromasteentje meer dan voldoende. Slapen met een diffuser aan, wordt binnen aromatherapie afgeraden.

Contra indicaties:
Inzetbaar bij kinderen vanaf 2 jaar, alleen op een aroma steentje.


Lees hier meer over het veilig gebruik van etherische oliën en etherische olie mélanges!

Petitgrain sur Fleur - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Petitgrain sur Fleur - Sample 1 ml

Petitgrain sur Fleur - Sample 1 ml

(0)
€ 2,61

 


Petitgrain sur Fleur

Latijnse naam: Citrus aurantium L. var. amara




Grondstof: Jonge twijgen, Blad en Bloesem
Proces: Stoomdestillatie
Keurmerk: Biologisch
Herkomst: Zuid Afrika
INCI Naam: CITRUS AURANTIUM AMARA FLOWER/LEAF OIL
Geur: Frisse, zoete bloemige, licht bittere sinaasappelachtige geur
Kleur: Licht groenachtig geel gekleurde vloeistof
Opslag: Donker en koel bewaren, niet in de koelkast
Inhoud: 1ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapy

Karakteristiek: 
Onze ongebruikelijke Petitgrain sur Fleurs etherische olie, ook wel Petitgrain Neroli etherische olie genoemd, is een co-distillatie van de verleidelijke witte bloesems, rijke groene bladeren en Jonge twijgen van de Citrus aurantium var amara (bittere sinaasappel) bomen, die groeien in Zuid-Afrikaanse boomgaarden. Afgerond en complex, combineert onze Neroli Petitgrain Co-distillatie de honingzoete, bloemige geur van Neroli met de rijke bladgroene tonen van Petitgrain.

Toepassingen:
Een tonicum en herstellend voor de hersenen. Neroli Petitgrain Olie verdampen (diffusen) kalmeert en verheft de geest terwijl het lichaam ontspant. Het kalmerende en rustgevende effect van Petitgrain Neroli maakt het mogelijk om beter te ontspannen, de stemming te verhogen, stress te verminderen en een gezond slaappatroon te helpen ondersteunen.


Neroli-Petitgrain etherische olie is ook een heerlijke olie om te gebruiken voor huidondersteuning. Het verbetert de gezondheid en balans van de huid. Zowel Neroli als Petitgrain ondersteunen alle lichaamssystemen en staan erom bekend het comfort in spieren en gewrichten te bevorderen. En een evenwichtige maandelijkse cyclus voor vrouwen aan te moedigen. Petitgrain Neroli kan in bad worden gebruikt of worden verdund in een massageolie.

Allergenen: Linalol, Limoneen (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Geen
 

Roze Grapefruit - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Roze Grapefruit - Sample 1 ml

Roze Grapefruit - Sample 1 ml

(0)
€ 2,46


Roze grapefruit

Latijnse naam: Citrus paradisi

Grondstof: Schillen
Proces: Koude persing
Certificering: Biologisch
Herkomst: Zuid-Afrika
INCI-naam: CITRUS PARADISI (GRAPEFRUIT) SCHILOLIE
Geur: Fris, licht, citrusachtig, zoet, licht bittere geur
Kleur: Lichtgele tot oranje gekleurde vloeistof
Bewaren: Bewaar op een donkere en koele plaats, in de koelkast
Inhoud: 1ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapie


Onze biologisch vervaardigde grapefruitolie wordt koud geperst uit de weelderig geurende schil van de Citrus paradisi-vrucht, geoogst uit boomgaarden op het Zuid-Afrikaanse platteland. Onze Grapefruit etherische olie, die doet herleven, opbeuren en emotioneel drijfvermogen geeft, heeft een fris, licht, citrusachtig, zoet, licht bitter aroma, met een nogal pittige noot in de drydown, dankzij bepaalde chemische bestanddelen die alleen in grapefruits voorkomen.

Grapefruitolie heeft, net als alle oliën van schillen van citrusvruchten, een overheersing van limoneen, het heldere, citroenachtige monoterpeen dat een absoluut heerlijk aroma geeft wanneer het wordt verstoven om kameromgevingen op te frissen en te desinfecteren. Grapefruit (Citrus paradisi) is een hybride van Pomelo (Citrus maxima) en Zoete Sinaasappel (Citrus x sinensis). Het olfactorische karakter wordt bijna volledig toegeschreven aan krachtige sporencomponenten, met name Nootkatone en sporen van een zwavelhoudende verbinding.

GEMELDE VOORDELEN EN GEBRUIK
Behalve dat het een uitzonderlijk verfrissende zuiveraar is, staat grapefruitolie bekend om zijn brede spectrum van opbeurende effecten op lichaam en geest. Grapefruit etherische olie is nuttig bij het ondersteunen van lichte pijn en ontstekingsverlichting, om het immuunsysteem op te bouwen, als een lymfatisch stimulerend middel en als een tonicum voor het bevorderen van een gezonde huid. Net als andere samentrekkende citrusoliën, wordt aangenomen dat grapefruitolie de zachtheid en soepelheid herstelt en de huid mooier maakt.

Emotioneel en energetisch is Grapefruit etherische olie opbeurend en reinigend. Deze etherische olie bevordert positieve energie en is een welkome troost bij het omgaan met spanning en situationele depressie. Een milde, euforische grapefruit etherische olie kan de emoties en de geest kalmeren en opbeuren en helpen een vermoeid en overprikkeld zenuwstelsel in balans te brengen. Het lichte, pittige aromatische profiel verleent dezelfde eigenschappen bij inademing.


Allergenen: Limoneen, Citral en Linalol (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: 

Kan licht fotositiseren. Het is hoogst onwaarschijnlijk, moeilijk mogelijk, dat grapefruitolie interfereert met enzymen die verantwoordelijk zijn voor het metaboliseren van medicijnen. Het risico neemt toe bij orale toediening, in tegenstelling tot lokale toediening.

Waarschuwing
Kan lichte huid- en oogirritatie veroorzaken. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen houden. Kan schadelijk zijn bij inslikken of in de luchtwegen. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij aanraking met de huid met veel water en zeep wassen. In geval van huidirritatie, uitslag of inslikken onmiddellijk een arts raadplegen. Bij oogcontact direct uitspoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie en direct een arts raadplegen.


De Europese Unie verplicht alle leveranciers van etherische oliën om deze waarschuwingen te vermelden. Kijkhier voor meer informatie


Disclaimer
Conform de wetgeving kan j'Olie et Co Aromatherapie niet (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als u specifieke productvragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@jolieetco.com
 

Souly You Mélange - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Souly You Mélange - Sample 1 ml

Souly You Mélange - Sample 1 ml

(0)
€ 2,95

Souly You Etherische Olie Mélange

Kalmeer je ziel en verlicht je geest met de zachte aroma's in onze Souly You-mélange. Deze goddelijke melange is geïnspireerd op de behoefte om comfort voor lichaam, geest en ziel te verenigen.

Voel je geaard (patchouli), helder (citroen), evenwichtig (geranium), zelfverzekerd (bergamot) en expansief (wierook); terwijl het wordt gekalmeerd, verzorgd (sandelhout, roos, cederhout) en beschermd (boeddhahout) door de pure etherische oliën in deze mélange.

Samenstelling:
Samengesteld van 100% zuivere etherische oliën van o.a. Citrus sinensis dulcis (zoete sinaasappel), Lavandula angustifolia (lavendel wild alpine AOC), Eremophila mitchelli (boeddhahout), Pelargonium graveolens (geranium), Pogostemon cablin (patchouli), Cryptomeria japonica (japanse ceder), Boswellia carterii (wierook carterii CO2-se extract), Citrus bergamia (bergamot), Citrus limon (citroen), Santalum album (indiaas sandelhout), Rosa damascena (damascena roos) en Abies sibirica (siberische spar).


Toepassing:
Doe 3-5 druppels in je etherische olie diffuser, of een inhalatie stick. Kan ook gebruikt worden in een massageolie (voeg aan 30 ml, 8 druppels toe) of meng 3 druppels in 10 ml neutrale bad of douche olie of bad of douchegel. 


Contra indicaties:
Deze olie mag verdampt worden in het bijzijn van kinderen vanaf 4 jaar, vanwege de toevoeging van Boeddha-hout. Bij gebruik op de huid 24 uur direct zonlicht, of zonnebank vermijden, vanwege de aanwezigheid van Bergamot olie.


Lees hier meer over het veilig gebruik van etherische oliën en etherische olie mélanges!

Waarschuwing
Veroorzaakt lichte huidirritatie. Veroorzaakt oogirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen houden. Kan schadelijk zijn bij inslikken of in de luchtwegen. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij aanraking met de huid met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie, uitslag of inslikken onmiddellijk een arts raadplegen. Bij oogcontact direct uitspoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie en direct een arts raadplegen.


De Europese Unie verplicht alle leveranciers van etherische oliën om deze waarschuwingen te vermelden. Kijkhier voor meer informatie

Disclaimer
Conform de wetgeving kan j'Olie et Co Aromatherapie niet (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als u specifieke productvragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@jolieetco.com
 

Yuzu - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Yuzu - Sample 1 ml

Yuzu - Sample 1 ml

(0)
€ 4,90

Zoete Sinaasappel - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Zoete Sinaasappel - Sample 1 ml

Zoete Sinaasappel - Sample 1 ml

(0)
€ 2,46


Zoete Sinaasappel etherische olie

Latijnse naam: Citrus sinensis

Grondstof: schillen
Proces: Koude persing
Certificering: Biologisch
Herkomst: Italië
INCI-naam: CITRUS SINENSIS (ZOET SINAASAPPEL) OLIE
Geur: Zoet, fris, citrus, karakteristiek aroma
Kleur: Lichtgele tot oranje gekleurde vloeistof
Bewaren: Bewaar op een donkere en koele plaats, in de koelkast
Inhoud: 1ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapie

 

Onze biologisch vervaardigde etherische olie van zoete sinaasappel wordt koud geperst uit de perfect gerijpte schil van Citrus sinensis-vruchten, met de hand geplukt uit zonovergoten boomgaarden op het platteland van Italië. Onze Zoete Sinaasappelolie is delicaat zoet en citrusachtig met het aroma van vers gesneden sinaasappels.

De verjongende citrusgeur van Zoete Sinaasappel etherische olie is veelzijdig en mengt goed met andere essentiële citrusoliën en oliën in de mint-, bloemen-, hout-, kruidachtige en specerijenfamilies. De meest voorkomende fytochemische stof in zoete sinaasappelolie is d-limoneen (meer dan 90%). Deze monoterpeenverbinding met bewezen antitumorfunctie is verantwoordelijk voor de meeste heilzame eigenschappen van etherische sinaasappelolie.

GEMELDE VOORDELEN EN GEBRUIK
Zoete Sinaasappel etherische olie wordt vaak gebruikt om lichte pijn en ontstekingen te verminderen en om de aanwezigheid van ongewenste bacteriën te verminderen. Vanwege de uitstekende ontstekingsremmende, antioxiderende en antibacteriële eigenschappen is Zoete Sinaasappelolie een algeheel uitstekend huidtonicum en een onmisbaar ingrediënt in huidverzorgingsproducten die bedoeld zijn voor de vette huid. De verhelderende eigenschappen kunnen gunstig zijn voor het verminderen van acne. In de thuiszorg kan Zoete Sinaasappelolie ook als geheim wapen in de keuken werken tegen hardnekkige vetvlekken.

Bekend om zijn opbeurende en zorg verminderende eigenschappen, brengt zoete sinaasappelolie opgewektheid en positiviteit bij mensen die worstelen met situationele depressie of angst, waardoor het ideaal is als een algehele stemmingsverbeteraar en ontspannend middel. Zijn brede aromatische aantrekkingskracht en zijn verwarmende en vrolijke eigenschappen maken het een uitstekende keuze om te verspreiden in diverse groepen.


Allergenen: Limoneen, Citral en Linalol (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: 
Verwijderd houden van hitte en zonlicht. Buiten bereik van kinderen bewaren. Vermijd contact met ogen en slijmvliezen.

Waarschuwing
Veroorzaakt lichte huidirritatie. Veroorzaakt oogirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen houden. Kan schadelijk zijn bij inslikken of in de luchtwegen. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij aanraking met de huid met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie, uitslag of inslikken onmiddellijk een arts raadplegen. Bij oogcontact direct uitspoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie en direct een arts raadplegen.

De Europese Unie verplicht alle leveranciers van etherische oliën om deze waarschuwingen te vermelden. Kijk
hier voor meer informatie

Disclaimer
Conform de wetgeving kan j'Olie et Co Aromatherapie niet (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als u specifieke productvragen heeft, kunt u een e-mail sturen naa
r info@jolieetco.com

Zwarte Peper - Sample 1 ml

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Zwarte Peper - Sample 1 ml

Zwarte Peper - Sample 1 ml

(0)
€ 2,46

ZWARTE PEPER

Latijnse naam: Piper nigrum



Grondstof: Gedroodge peperkorrels
Proces: Stoom destillatie
Keurmerk: Biologisch
INCI Name: PIPER NIGRUM (BLACK PEPPER) SEED OIL

Geur: Droog-Houtachtig, kruidig met subtiele fruittonen, peper
Kleur: Kleurloze licht gele tot groengekleurde vloeistof
Opslag: Donker en koel bewaren, in de koelkast
Inhoud: 10ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapy


Karakteristiek: Onze biologisch vervaardigde zwarte peperolie wordt met stoom gedestilleerd uit zongedroogde peperkorrels van de bloeiende wijnstok Piper nigrum in India. Etherische olie van zwarte peper heeft een fijn aromatisch profiel van rijke, stimulerende kruiden met subtiele bloemen- en fruittonen - perfect voor het toevoegen van warmte en energie aan aromatherapie-formuleringen.

Door de krachtige chemische componenten van Zwarte Peper is deze etherische olie veel meer dan alleen een handig kruid in de keuken. Zwarte peperolie bevat veel monoterpenen en sesquiterpenen, natuurlijke chemicaliën die bekend staan om hun antioxiderende werking en hun vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen wanneer dat het meest nodig is.

Zwarte peper (Piper nigrum) is mogelijk een van de oudste handelsgoederen van het Oosten, waar het al meer dan 4.000 jaar ononderbroken wordt gebruikt voor medicinale en culinaire doeleinden. Het werd zo hoog gewaardeerd in de oude, beschaafde wereld dat Attila de Hun in 408 AC naar verluidt 3.000 pond zwarte peperkorrels eiste als onderdeel van het losgeld voor de stad Rome.

Toepassingen:
Zwarte Peper etherische olie staat vooral bekend om zijn vermogen om maaltijden op smaak te brengen en de smaak van voedsel te verbeteren. Het is een multifunctionele olie met een verscheidenheid aan toepassingen en voordelen. Zwarte peperolie wordt veel gebruikt in minieme hoeveelheden in de parfumerie om de interesse te wekken met de (top)noten van het parfum en om diepte aan de algehele compositie toe te voegen. Zwarte peperolie staat ook al lang bekend om het zuiveren van de ademkanalen tijdens winterse of seizoensgebonden uitdagingen, en wanneer het wordt gemengd met andere oliën, is het fantastisch om te verspreiden in de klas of de kinderkamer om de kinderen veerkrachtig en vrij van zwaar slijm te houden. Omdat het ook bekend is dat het een gezonde bloedsomloop ondersteunt, kan het worden gebruikt om de algemene gezondheid van de huid te bevorderen. Bij gebruik in een massagemix zorgt zwarte peperolie niet alleen voor warme sensaties tijdens een massage, maar de aromatische componenten helpen ook de ontspannende ervaring te verbeteren.

Emotioneel en energetisch is Zwarte Peper etherische olie een geweldige manier om angstige gevoelens te verlichten. Bij aromatisch gebruik kan zwarte peperolie helpen om verkrampte emoties te kalmeren. Bovendien wordt gezegd dat deze pittige etherische olie een romantische stemming bevordert, en wordt ze algemeen beschouwd vanwege zijn lustopwekkende eigenschappen, vooral wanneer ze vakkundig wordt gemengd met andere etherische oliën. Studies tonen ook aan dat het opnemen van etherische olie van zwarte peper in mengsels een veelbelovende, natuurlijke manier is om ontwenningsverschijnselen te helpen beheersen wanneer men probeert te stoppen met roken.

Allergenen: Limoneen, Linalol (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)


Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Geen, mits op juiste wijze bewaard. Als de olie donker van kleur is, is de olie over de houdbaarsdatum. Nooit hoger doseren dan 3%!
 


Meest bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.
Accepteer geselecteerde cookies