Amyris

Bevordert een goede nachtrust, het heeft een evenwichtig en ontspannend effect.

0 Beoordelingen
9,75 *
Prijs per 10 ml.
Standaard levertijd
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 4
  • Amyris
  • Kenmerken
  • Toepassingen & Eigenschappen
  • Contra-indicaties & andere details
  • Disclaimer

Amyris

Latijnse naam: Amyris balsamifera


 

Grondstof: hout en takken
Extractie: Stoomdestillatie
Certificering: Biologisch
Herkomst: Haïti
INCI Naam: AMYRIS BALSAMIFERA BARK OIL
Geur: Zacht, houtachtig, zoet, balsamico aroma dat doet denken aan sandelhout
Kleur: Lichtgele tot amberkleurige, licht stroperige vloeistof
Opslag: Bewaren in een donkere, koele, droge ruimte
Inhoud: 10ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapie
Onze biologisch vervaardigde Amyris Etherische Olie wordt met stoom gedestilleerd uit het kernhout en de takken van de kleine groenblijvende Amyris balsamifera-boom afkomstig uit Azië, Haïti en andere Caribische eilanden, evenals Midden-Amerika. Met zijn droge, aardse, balsamico-aroma is Amyris Etherische Olie populair geworden als een belangrijk ingrediënt in natuurlijke parfums, bekend om zijn kalmerende aard en om zijn anti-verouderingseigenschappen in huidverzorging.

Amyris is inheems in Haïti en is van grote waarde voor de lokale bevolking die het voor brandhout gebruikt en aangezien het hardkorrelige, dichte hout zwaar is van aromatische harsen, dienen takken als uitstekende, helder brandende fakkels. Amyris wordt ook wel West-Indisch sandelhout genoemd; de eigenschappen zijn echter anders en het is botanisch niet verwant aan echte sandelhoutolie. Deze twee oliën op houtbasis hebben zeer verschillende aroma's van de topnoten, maar hebben vergelijkbare houtachtige uitdrogingstonen. Ze kunnen op dezelfde manier worden gebruikt bij het mengen van geuren, maar zijn geen geschikte vervangingen voor gebruik in aromatherapie.
Chemisch gezien domineren sesquiterpeenalcoholen het grootste deel van de samenstelling van Amyris Olie, waardoor het uitzonderlijk veilig en niet-irriterend is. Om deze reden vind je het vaak in huidverzorgingsproducten en in natuurlijke parfums. Het kan ook helpen bij het regenereren van huidcellen, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het toevoegen van elasticiteit aan de huid. Amyris is ook een ontstekingsremmend middel dat verlichting kan bieden bij milde ontstekingen zoals insectenbeten, contactirritaties of andere huidaandoeningen. Amyris Olie wordt vaak gebruikt om ongewenste spierspasmen te verlichten en te helpen bij lichte pijn- en ontstekingsbeheersing. Amyris Etherische Olie wordt ook uitgebreid toegevoegd in zeepparfums, omdat het goed mengt met andere oliën en stoffen zoals Lavandin Olie, Coumarine, Citronella Olie en Oakmoss-producten.

Een voordelig en duurzaam alternatief voor sandelhout, Amyris etherische olie is kalmerend en voedend voor zowel het hart als het zenuwstelsel. De voordelen van Amyris Olie zijn onder meer het verminderen van de stressniveaus, het loslaten van spanning, het brengen van mentale helderheid en het aanmoedigen van motivatie in tijden van angst, stress en depressie. De kalmerende, kalmerende eigenschappen helpen ook de slaap te bevorderen voor mensen die aan slapeloosheid lijden.
Allergenen: Geen allergenen (EU Cosmetica Verordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere details:
Er is weinig wetenschappelijk onderzoek naar Amyris-olie. Gebruik de olie daarom niet tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap, vanaf de derde maand van de zwangerschap kan de olie spaarzaam worden verspreid. U moet de olie vermijden bij baby's en kinderen jonger dan 6 jaar. In de parfumindustrie wordt de olie gebruikt als basisnoot in houtgeuren.

Spaarpunten:
 Bij elke bestelling kun je spaarpunten verzamelen. Kijk hier voor de voorwaarden
Waarschuwing
Veroorzaakt lichte huidirritatie. Veroorzaakt oogirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen bewaren. Kan schadelijk zijn bij inslikken of als het in de luchtwegen terechtkomt. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij contact met de huid, wassen met veel water en zeep. Bij huidirritatie, uitslag of inname, direct een arts raadplegen. Bij oogcontact direct spoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie, en direct een arts raadplegen.

De Europese Unie verplicht het vermelden van deze waarschuwingen aan alle leveranciers van etherische oliën. Kijk 
hier voor meer informatie

Disclaimer

j’Olie et Co Aromatherapy kan, in overstemming met de wetgeving, geen (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als je specifieke productvragen hebt kun je ons een e-mail sturen via info@jolieetco.com

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Amyris
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp