Roze Grapefruit - Sample 1 ml

Behalve dat het een uitzonderlijk verfrissende zuiveraar is, staat grapefruitolie bekend om zijn brede spectrum van opbeurende effecten op lichaam en geest.

0 Beoordelingen
2,46 *
Prijs per 1 ml
Standaard levertijd
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 1
Roze Grapefruit Etherische Olie - Sample 1ml

Productomschrijving


Roze grapefruit

Latijnse naam: Citrus paradisi

Grondstof: Schillen
Proces: Koude persing
Certificering: Biologisch
Herkomst: Zuid-Afrika
INCI-naam: CITRUS PARADISI (GRAPEFRUIT) SCHILOLIE
Geur: Fris, licht, citrusachtig, zoet, licht bittere geur
Kleur: Lichtgele tot oranje gekleurde vloeistof
Bewaren: Bewaar op een donkere en koele plaats, in de koelkast
Inhoud: 1ml.
Merk: j'Olie et Co Aromatherapie


Onze biologisch vervaardigde grapefruitolie wordt koud geperst uit de weelderig geurende schil van de Citrus paradisi-vrucht, geoogst uit boomgaarden op het Zuid-Afrikaanse platteland. Onze Grapefruit etherische olie, die doet herleven, opbeuren en emotioneel drijfvermogen geeft, heeft een fris, licht, citrusachtig, zoet, licht bitter aroma, met een nogal pittige noot in de drydown, dankzij bepaalde chemische bestanddelen die alleen in grapefruits voorkomen.

Grapefruitolie heeft, net als alle oliën van schillen van citrusvruchten, een overheersing van limoneen, het heldere, citroenachtige monoterpeen dat een absoluut heerlijk aroma geeft wanneer het wordt verstoven om kameromgevingen op te frissen en te desinfecteren. Grapefruit (Citrus paradisi) is een hybride van Pomelo (Citrus maxima) en Zoete Sinaasappel (Citrus x sinensis). Het olfactorische karakter wordt bijna volledig toegeschreven aan krachtige sporencomponenten, met name Nootkatone en sporen van een zwavelhoudende verbinding.

GEMELDE VOORDELEN EN GEBRUIK
Behalve dat het een uitzonderlijk verfrissende zuiveraar is, staat grapefruitolie bekend om zijn brede spectrum van opbeurende effecten op lichaam en geest. Grapefruit etherische olie is nuttig bij het ondersteunen van lichte pijn en ontstekingsverlichting, om het immuunsysteem op te bouwen, als een lymfatisch stimulerend middel en als een tonicum voor het bevorderen van een gezonde huid. Net als andere samentrekkende citrusoliën, wordt aangenomen dat grapefruitolie de zachtheid en soepelheid herstelt en de huid mooier maakt.

Emotioneel en energetisch is Grapefruit etherische olie opbeurend en reinigend. Deze etherische olie bevordert positieve energie en is een welkome troost bij het omgaan met spanning en situationele depressie. Een milde, euforische grapefruit etherische olie kan de emoties en de geest kalmeren en opbeuren en helpen een vermoeid en overprikkeld zenuwstelsel in balans te brengen. Het lichte, pittige aromatische profiel verleent dezelfde eigenschappen bij inademing.


Allergenen: Limoneen, Citral en Linalol (EU Cosmeticaverordening, 2003/15)

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: 

Kan licht fotositiseren. Het is hoogst onwaarschijnlijk, moeilijk mogelijk, dat grapefruitolie interfereert met enzymen die verantwoordelijk zijn voor het metaboliseren van medicijnen. Het risico neemt toe bij orale toediening, in tegenstelling tot lokale toediening.

Waarschuwing
Kan lichte huid- en oogirritatie veroorzaken. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten bereik van kinderen houden. Kan schadelijk zijn bij inslikken of in de luchtwegen. Kan langdurige schadelijke gevolgen hebben voor in het water levende organismen. Bij aanraking met de huid met veel water en zeep wassen. In geval van huidirritatie, uitslag of inslikken onmiddellijk een arts raadplegen. Bij oogcontact direct uitspoelen met volle melk of een neutrale basisolie zoals olijfolie of zonnebloemolie en direct een arts raadplegen.


De Europese Unie verplicht alle leveranciers van etherische oliën om deze waarschuwingen te vermelden. Kijkhier voor meer informatie


Disclaimer
Conform de wetgeving kan j'Olie et Co Aromatherapie niet (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als u specifieke productvragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar info@jolieetco.com
 

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Roze Grapefruit - Sample 1 ml
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp