Cacao Butter

Deze lichtgele boter met zijn delicate chocoladegeur is een neutraler alternatief voor rauwe biologische cacaoboter.

0 Beoordelingen
6,95 *
Prijs per ca. 50 gram
remove add
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 2
  • MANGO BUTTER
  • Karakteristiek
  • Toepassingen en eigenschappen
  • Contra-indicaties & andere details
  • Disclaimer
CACAO BUTTER
Latijnse naam: 
Theobroma cacao



Grondstof: Bonen
Extractie: Koude persing
Certificering: Biologisch, gecertificeerd door Ecocert FR-BIO-01
Herkomst: Peru
INCI Naam: THEOBROMA CACAO BUTTER
Functie: Cosmetisch ingrediënt

Geur: Zoete chocolade, die doet denken aan witte chocolade
Kleur: Lichtgeel tot geel
Opslag: Droog, donker, en koel bewaren
Inhoud: ca. 50 gram
Merk: j'Olie et Co Aromatherapy
Deze lichtgele boter met zijn delicate chocoladegeur is een neutraler alternatief voor onze rauwe biologische cacaoboter. Het laat je genieten van de voordelen van deze zeer voedende boter, rijk aan onverzeepbare bestanddelen, zonder je formules te kleuren.

Cacao boter voegt consistentie toe aan balsemformules en wordt gewaardeerd voor het beschermen van droge, ruwe huid. Ideaal in lippenbalsemrecepten, maar wordt ook gewaardeerd in koude verzeping voor het verhardende effect, of in de keuken voor het maken van zelfgemaakte chocolade of veganistisch gebak. De tabletten zijn gemakkelijk af te meten.
Als cosmetisch ingrediënt worden biologische witte plantaardige cacaobotertabletten erkend om hun eigenschappen:

Rijk en voedend: ideaal om de droge, ruwe huid te verzachten dankzij de vetzuursamenstelling.
Beschermend: laat een film achter op het huidoppervlak en voorkomt uitdroging van de huid. Het helpt de natuurlijke hydrolipidenfilm te regenereren en brengt de droge, vochtarme huid weer in balans.
Herstellend en verzachtend dankzij de fytosterolen die het bevat.
Rijk aan onverzeepbare stoffen, interessante antioxidanten om de schadelijke effecten van de tijd te helpen bestrijden.
Door het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren heeft deze zeer harde boter een verdikkend en verhardend effect in je koudverzeepte crèmes, balsems en zepen.

Cacao is een zeer harde boter op kamertemperatuur; vloeibare boven 35°C.
Contra-indicaties: Geen

Belangrijkste inhoudstoffen:
Vetzuursamenstelling
Essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA of EFA) of vitamine F: linolzuur (omega 6) (3,13%), Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA): oliezuur (32,49%), Verzadigde vetzuren (SFA): stearinezuur (33,48%), palmitinezuur (28,66%)

Andere actieve ingrediënten:
Deze boter, gefilterd om de bruine kleur van de cacao te verwijderen, is minder rijk aan polyfenolen (catechine, epicatechine) dan onze ORGANISCHE rauwe cacaoboter, maar is nog steeds rijk aan interessante actieve ingrediënten, waaronder:
Vitamine E: een natuurlijke antioxidant
Onverzeepbare stoffen waaronder:
Fytosterolen (beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol) antioxiderende, helende, herstellende en verzachtende werking.
Squaleen: helpt het lipide cement van de hoornlaag te regenereren (squaleen is van nature aanwezig in de huid en talg).


Allergenen: Geen (Bijlage III, EU Cosmeticaverordening, 1223/2009)

Spaarpunten: Bij elke bestelling kun je spaarpunten verzamelen. Kijk 
hier voor de voorwaarden.
j’Olie et Co Aromatherapy kan, in overstemming met de wetgeving, geen (volledige) informatie geven over alle eigenschappen en de toepassing van producten. Als je specifieke productvragen hebt kun je ons een e-mail sturen via info@jolieetco.com

De Europese Unie verplicht het vermelden van deze waarschuwingen aan alle leveranciers van etherische oliën. Kijk hier voor meer informatie.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Cacao Butter
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@jolieetco.com Whatsapp