Keurmerk webwinkel
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

CO2-total Extract Duindoorn Bessen (50 ml)

CO2-total Extract Duindoorn Bessen (50 ml)

Het duindoorn extract bevat het zelden voorkomende palmitoleïnezuur, dat ook een bestanddeel van het huidvet is en regeneratieve processen in de opperhuid stimuleert en de genezing van wonden bevorder

1 Beoordelingen
18,50 *
Prijs per 50 ml.
Variatie: CO2-total Extract Duindoorn Bessen (50 ml)
Duindoorn CO2-to Extract 50ml
Duindoornzaad - CO2-to Extract 50ml
remove add
Duindoorn CO2-to Extract 50ml

Productomschrijving


Duindoorn Bessen CO2-total Extract

Latijnse naam: Hippophae rhamnoides




 
Grondstof  : Bessen, gedroogd, van biologische landbouw
Productie : CO2 extractie
Certificering : Biologisch - Halal - Kosher - Cosmos
Herkomst : Pakistan
Compositie  : 99,9 % Duindoorn Bessen CO2-total extract (bio)
: 0,1 % antioxidant extracten van Rozemarijn (bio)
INCI naam : HIPPOPHAE RHAMNOIDES BERRIES EXTRACT
: ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT 
Eetbaar : Ja
Geur : Typische geur van Duindoorn
Kleur  : Oranje tot Rood, licht troebel bij kamer temp.
Inhoud : 50 ml.
Merk : j’Olie et Co

                   
Over Duindoorn
De duindoorn (Hippophae rhamnoides) is een tweehuizige struik: er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. De plant wortelt zowel horizontaal als verticaal. De plant komt in Nederland (Hippophae rhamnoides subsp. rhamnoides) van nature vooral voor in open, kalkrijke duinen. De duindoorn is een xerofyt; ook is de soort goed bestand tegen zout en het stuiven van het zand. In Centraal-Azië (Hippophae rhamnoides subsp. carpatica) groeit de plant in woestijnachtige omgevingen, in de Alpen (Hippophae rhamnoides subsp. fluviatilis) in open land en aan rivieroevers.

De bessen zijn zuur en rijk aan vitamine Cvitamine Ecarotenoïdenflavonoïden, plantensterolen, lignanen en mineralen. De bes is rijk aan olie zowel in de zaden (zaadolie) als in de zachte delen van de vrucht (pulpolie). Het vruchtvlees bevat tussen de drie en vijf procent olie. De zaden bevatten ongeveer 10% olie, terwijl het oliegehalte in de zachte delen over een veel breder bereik varieert (0,5 tot 10%), grotendeels afhankelijk van de oorsprong en variëteiten.
Duindoornolie kan worden gewonnen uit de zaden of uit pulp van de vrucht van de duindoorn. Oliën van duindoorn zaden en pulp verschillen aanzienlijk in vetzuursamenstelling. Terwijl linolzuur en alfa-linoleenzuur de belangrijkste vetzuren in de zaadolie zijn, bevat olie uit de pulp van duindoorn in totaal ongeveer 65% van het enkelvoudig onverzadigde vetzuur palmitoleïnezuur (een omega-7-vetzuur) en het verzadigde vetzuur palmitinezuur gecombineerd. Weinig andere plantaardige oliën bevatten een soortgelijke hoeveelheid van deze vetzuren. Zowel de zaden en de pulp oliën zijn rijk aan tocoferolen, tocotrienolen en plantensterolen. Bovendien bevat de pulpolie vooral hoge niveaus van caroteen en carotenoïden.

Ingrediënten:
Vette olie met 20-30 % palmitinezuur (C16:0), 28 - 38 % palmitoleïnezuur (C16:1 w7), 10 - 20 % oliezuur (C18:1w9),>6% vaccinzuur (C18:1w7), linolzuur (C18:2w6), alfa-linoleenzuur (C18:3 w3) en onverzeepbare ingrediënten zoals carotenoïden, alkanolen, tocoferolen, sterolen.

Eigenschappen:
Het duindoorn extract bevat het zelden voorkomende palmitoleïnezuur, dat ook een bestanddeel van het huidvet is en regeneratieve processen in de opperhuid stimuleert en de genezing van wonden bevordert. Daarom kan het duindoornextract helpen om de regeneratie van de huid te activeren en littekens te minimaliseren. De andere onverzadigde vetzuren in het extract verhogen het vochtgehalte van de huid. Daarnaast heeft duindoornolie antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Het extract is daarom bijzonder geschikt voor gebruik in anti-aging producten, huidverzorgingsproducten, speciaal voor de droge en schrale huid, producten tegen huidonzuiverheden en verzorgende zepen. Duindoorn kan ook worden gebruikt in zonnebrandmiddelen en aftersun producten. Duindoornolie versteveigd ook het haar, daarom wordt het ook gebruikt in shampoos, conditioners en andere haarproducten die gericht zijn op het herstellen van beschadigd haar.

Toepassing: 
Duindoornolie bevordert de wondgenezing en heeft een pijnstillende werking, daarom wordt het van oudsher in Rusland vooral gebruikt voor huidbeschadigingen veroorzaakt door hoogenergetische straling (bijv. zonlicht). Het wordt ook gebruikt voor brandwonden en voor de behandeling van necrotische wonden en maagzweren. Inwendige toepassingen van duindoornolie verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en kunnen zo hart- en vaatziekten voorkomen. In de volksgeneeskunde wordt de olie gebruikt om de symptomen van chronische maagzweren en andere maagaandoeningen te verlichten.

Het extract kan worden gebruikt voor het op smaak brengen van groente- en fruitbereidingen, sappen, andere dranken en voedingsmiddelen. Duindoorn wordt ook gebruikt in saladedressings.

In voedingssupplementen is duindoornextract vanwege het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren geschikt voor het reguleren van de vetstofwisseling bij een tekort aan essentiële vetzuren. Het alfa-linoleenzuur in het extract draagt ook bij aan het behoud van normale cholesterolconcentraties in het bloed.
Wordt het meest in verdunning gebruikt (1-50%) en toegevoegd aan een neutrale toegevoegd aan neutrale producten, voor mond- en wondzorg.
(*) Raadpleeg bij inwendig gebruik vooraleerst, en altijd en deskundig, gediplomeerd, aromatherapeut!

Opmerking: Kan afgeven. Goed beschermen en/of direct (af)wassen.

Nota bene:
Deze eigenschappen en toepassingen van gebruik zijn afkomstig uit boeken en/of websites over CO2 extracten en aromatherapie. Deze informatie wordt bevestigd door een groot aantal waarnemingen in wetenschappelijke kringen. Deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden, het is geen medische informatie. Gebruik en toepassingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van j’Olie et Co Aromatherapy.

Voor het gebruik van CO2 extracten voor therapeutische doeleinden, dient u een arts te raadplegen of een daartoe opgeleide therapeut te consulteren.

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen
Juan 09-03-2022 11:20 Heel fijn product , merk het wel aan mijn huid. Heeft wel een uitgesproken oranje kleur maar als je het mengt met een andere olie of product en 's avonds gebruikt zie je er niets van . Trekt ook snel weer weg

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
CO2-total Extract Duindoorn Bessen (50 ml)
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag
info@jolieetco.com Whatsapp
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.
Accepteer geselecteerde cookies